Eveniment de promovare la Timișoara a unei importante expoziții cu produse din...

Eveniment de promovare la Timișoara a unei importante expoziții cu produse din China organizată la Budapesta

0
DISTRIBUIȚI

Firmele care doresc să afle mai multe informații despre cum pot cumpăra produse din China sunt invitate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș să participe, la Timișoara, la un eveniment de promovare a uneia dintre cele mai importante expoziții din Europa Centrală și de Est. Este vorba de ediția a noua a China Smart Expo, care se va desfășura la Budapesta, între 31 mai – 2 iunie.

Seminarul este dedicat firmelor membre ale CCIA Timiș și are loc miercuri, 11 aprilie, cu începere de la ora 12.00, în Sala CEDO a sediului instituției, din Piața Victoriei, nr. 3.

“China Smart Expo Budapesta este unul din cele mai mari și complexe evenimente din Europa Centrală și de Est, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri de tip B2B, devenind astfel o platformă de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oameni de afaceri din țările europene. Cifrele aferente ediției 2017 sunt o dovadă a succesului de care s-a bucurat evenimentul: 300 de expozanți, 4.800 de vizitatori înregistrați, 2000 de contacte de afaceri”, transmite CCIA Timiș.

La ediția din acest an, vor fi prezente pe o suprafață de 10.000 mp peste 500 de companii chineze din provincia Shandong, abilitate de Ministerul Comerțului din China și care deţin licenţe de export-import în relația cu UE.

Noutatea ediției 2018 este structurarea evenimentului în trei mari secțiuni: export, cultură și import.

Principalele categorii de produse din secțiunea export sunt din domeniile IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.


Secțiunea cultură va reuni 80 de reprezentanți și delegați guvernamentali de rang înalt, iar tematica abordată vizează sectoarele învățământ și programe de mobilități, turism, sport, drepturi de autor, artă. În secțiunea import sunt așteptate companii din țările Europei Centrale și de Est care pot face export în domeniile industrie alimentară, agricultură, bunuri de larg consum, altele.

Anul trecut, CCIA Timiș a organizat o misiune economică de vizitare a China Smart Expo Budapesta 2017, la care au participat jurnaliști și reprezentanți a 20 de firme timișene interesate să inițieze afaceri cu parteneri din China. Totodată, anul acesta în perioada 8 – 9 martie, la Visegrad (Ungaria), reprezentanții CCIAT au participat la „Chamber Open Day”, un eveniment destinat camerelor de comerț din Europa Centrală și de Est, care a cuprins o prezentare a Smart Expo Budapesta 2018, a economiei chineze, a modului în care se fac afaceri cu China, aspecte referitoare la transportul mărfurilor către și din China, aplicații online de comunicare cât și o prezentare a serviciilor CECZ destinate facilitării relațiilor comerciale cu companii din China.

Participarea la seminarul de promovare a expoziției este gratuită. Informații suplimentare la tel. 0372185244 sau 0372185247, e-mail: dpop@cciat.ro, Diana Pop – referent de specialitate DRE. Informaţii despre expoziție sunt disponibile pe pagina web: www.chinasmartexpo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.