EXCLUSIV PSD Timiș îşi pierde liderul într-una din principalele filiale. Ce spune...

EXCLUSIV PSD Timiș îşi pierde liderul într-una din principalele filiale. Ce spune preşedintele Călin Dobra

0
DISTRIBUIȚI
Călin Dobra şi Sorin Grindeanu, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, alături de Manuel Farca

PSD Timiş rămâne fără lider într-una dintre cele mai importante filiale din judeţ. Preşedintele social-democraţilor din Sânnicolau Mare, Manuel Farca, şi-a înaintat demisia către conducerea judeţeană a PSD.

Cu această demisie, Manuel Farca, fost viceprimar PDL în cel mai vestic oraş al ţării, renunţă totodată şi la funcţia de consilier local din partea PSD, pe care şi-a dobândit-o în urma alegerilor din vara anului 2016. Farca a fost „pariul” social-democraţilor pentu câştigarea funcţiei de primar în Sânnicolau Mare, cursă pierdută în faţa lui Dănuţ Groza.

Contactat de PRESSALERT.ro, Farca şi-a motivat demisia pe fondul lipsei de susţinere pe care a simţit-o din partea conducerii PSD Timiş. „Unul dintre motive le reprezintă şi declaraţiile făcute în presă. Mai mult decât atât, nu am primit nicio explicaţie plauzibilă pentru ele. Mi s-a spus doar că e strategie, însă nu am înţeles niciodată ce fel de strategie.


A fost provocată şi o ruptură, din cauza unor factori interni, între filiala din Sânnicolau Mare şi PSD Timiş. Oameni care au vrut să pună mâna pe conducere şi care doresc doar să manipuleze. Îşi urmăresc doar interesele personale şi sunt în stare să facă tot felul de jocuri pentru a distruge organizaţia construită cu greu. Rezultatele de la alegerile din 2016 ar trebui să spună totul”, a declarat Manuel Farca.

Într-o declaraţie făcută anul trecut, Călin Dobra nu excludea un transfer „bombă” a primarului din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, aflat în conflict deschis cu PNL Timiş. De asemenea, Dobra a adăugat că nu este mulţumit de rezultatele obţinute de Manuel Farca din momentul în care a preluat conducerea PSD Sânnicolau Mare. La alegerile locale din 2016, PSD Sânnicolau Mare a câştigat cinci mandate în consiliul local, în timp ce PNL a obţinut 11, ca lista să fie completată de un „independent”.

Nu m-am aşteptat la o astfel de decizie, ţinând cont că am pornit o construcţie acolo şi am obţinut un rezultat foarte bun. E decizia strict personală a sa, şi-a dat demisia din motive personale, iar noi avem obligaţia de a merge mai departe. Pe partea cealaltă, primarul din Sânnicolau Mare este o forţă şi a adus foarte multe voturi. Mi-aş fi dorit să avem şi de partea noastră pe cineva ca şi el, pentru că în politică vorbim de voturi. Din păcate, din toate oraşele din Timiş, avem doar Recaşul. Nu avem în vizor pe cineva să preia organizaţia în mod definitiv. Joi vom avea şedinţa la BPJ şi, conform procedurilor, vom desemna un preşedinte interimar care se va ocupa de organizaţie”, a declarat Călin Dobra, preşedintele PSD Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.