Fenomenul creierelor amorţite

Fenomenul creierelor amorţite

0
DISTRIBUIȚI

Volens-nolens, atunci când eşti înconjurat de concitadini şi conaţionali al căror orizont cultural se rezumă la ascultatul emisiunilor difuzate de posturile Kitsch FM sau la urmărirea spectacolelor TV în care ni se inoculează ideea că românii au talent, ajungi să te miri atunci când asişti la unele lucruri considerate „normale“ mai demult. Sau mai la vest.

Alături de hoardele de oameni care se îndeletnicesc cu copierea unor melodii care au avut succes la public scrise de alţii şi de recitalurile extraordinare ale unor artişti pop din ţărişoara noastră, se întâmplă şi multe alte evenimente cool.

Fie că sunt în sfera rock-ului, a reggae-ului sau cine ştie ce verişor îndepărtat al muzicii electronice, „întâmplările“ astea strâng un public dedicat.


Deschişi la minte şi cu creierul dezmorţit. Desigur, există şi categoria de oameni mohicani. Cei care consideră că nimic din ceea ce se face astăzi pe plan muzical n-o să sune atât de bine ca… Şi aici urmează o serie de nume, stiluri, explicaţii, lamentări. E drept, astăzi există tone de lălăieli cu pretenţia de a fi incluse în arta numită muzică. Dar… există şi tone de artă adevărată. Biensur, există tendinţa de a folosi teme din trecut îmbrăcate în haine noi, dar tot aşa un meloman care se respectă poate descoperi chestiuni din categoria „new entries“.

Paradoxul este că, deşi canalele de informare sunt infinit mai multe decât în trecut, e tot mai greu să „sapi“ după ceea ce-ţi place. Rectific, e mult mai comod să serveşti ceea ce-ţi oferă mass-media decât să îţi defineşti singur identitatea. Şi uite aşa, la fel ca-n orice alt domeniu, „amorţirea creierelor“ funcţionează perfect. Există şi varianta să descoperi lucruri noi şi interesante care nu sunt promovate pe toate gardurile. În loc să petreci fiecare weekend în acelaşi club cu muzică naşpa şi figuranţi aşijderea ai putea încerca să calci prin locuri unde se întâmplă evenimente ieşite din cotidianul cenuşiu. Ideea e să vrei să ţi se dezmorţească creierul. Restul e can-can.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.