Formaţia Axis a reprezentat România la concursul European Blues Challenge din Norvegia

Formaţia Axis a reprezentat România la concursul European Blues Challenge din Norvegia

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Axis a reprezentat România la un concurs de blues din Norvegia

Formaţia Axis a susţinut un recital în cadrul celei de-a 8-a ediţii a concursului European Blues Challenge, eveniment care s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni în Norvegia. Alături de trupa Axis, care a reprezentat România, în care activează timişoreanul Silviu Dan Iliescu, la concurs au participat formaţii din nu mai puţin de 20 de ţări: Ungaria, Franţa, Olanda, Spania, Marea Britanie, Polonia, Luxemburg, Estonia, Germania, Finlanda, Slovacia, Elveţia, Portugalia, Danemarca, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Suedia, Italia şi Austria.

Formaţia Axis a lansat la sfârşitul anului trecut albumul de debut, „First Punch”, un material discografic înregistrat la HillRiver Studios din Belgrad.


Trupa a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul orșovean, Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună. Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român, pe atunci în vârstă de 18 ani. Astfel concertul de debut al power-trio-ului a avut loc în luna iulie a anului următor, urmat de o serie de prestații pe teritoriul Serbiei, atât la festivaluri cât și în cluburi. Repertoriul, inițial compus exclusiv din cover-uri după cele mai cunoscute piese ale trupelor The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Deep Purple, Cream, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, ZZ Top, etc., a crescut rapid, fiind curând urmate de primele piese proprii: „Come on Home Babe”, „Caddilac Blues”, „Just Me and You” și “Your Love”. În anul 2013, Silviu părăsește orașul natal, pentru a-și continua studiile, mutându-se în Timișoara. De-a lungul anilor, formaţia a susţinut mai multe concerte în cluburile din Timişoara şi nu numai, devenind un nume cunoscut pentru melomanii îndrăgostiţi de blues.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.