Fostul director al Teatrului German din Timișoara, premiat la Gala Radio România...

Fostul director al Teatrului German din Timișoara, premiat la Gala Radio România Cultural UPDATE Reacția lui Vărșăndan

0
DISTRIBUIȚI

Lucian Vărşăndan este laureatul juriului la Gala Radio România Cultural, unde a obţinut premiul pentru teatru, acesta fiind acordat acelor personalităţi culturale care au schimbat lumea teatrală din România în ultimii zece ani.

În urmă cu o lună, fostul director al teatrului german din Timişoara a fost nominalizat „pentru excelenţa managementului vizionar şi coerenţa strategiei artistice a Teatrului German de Stat Timişoara”, la categoria teatru mai fiind nominalizaţi Miki Branişte, director al festivalului Temps d’Images din Cluj şi Bogdan Sărătean, coordonatorul festivalului „25 de ore de teatru non-stop” de la Sibiu.

Lucian Vărşăndan a fost secretar literar al teatrului, director al acestuia timp de zece ani şi secretar de stat în Ministerul Culturii în anul 2016 iar la evaluarea finală care i s-a făcut în primăvara anului trecut, a obţinut nota 9,88, aprobată de plenul consiliului local.


Această notă îi permitea să depună un nou proiect de management, dar Rodica Aurelian, şeful servicului de resurse umane din cadul primăriei, a dat o interpretare proprie unui text de lege iniţiat de Ministerul Culturii şi a decis că Lucian Vărşăndan nu mai poate ocupa acest post. Deşi a fost contrazisă chiar de ministrul Culturii, aşa cum reiese dintr-o adresă depusă la primărie, primarul Timişoarei a dat mai multă crezare subordonatei sale, a refuzat să analizeze noul proiect de management depus de Vărşăndan şi a iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu pentru organzizarea unui concurs pentru ocuparea postului, fără să prezinte însă consilierilor toate actele care i-au fost puse la dispoziţie de fostul manager. Diferendul urmează să fie tranşat în instanţă, iar prefectura trebuie să analizeze legalitatea hotărârilor contradictorii adoptate de consiliul local.

UPDATE „Acest premiu e o mare satisfacţie pentru mine, o recunoaştere la nivel naţional a valorii muncii mele şi a echipei cu care am lucrat, atât în anul 2017 cât şi în cei zece ani de mandat ăn care am condus teatrul”, a declarat Lucian Vărşăndan pentru PRESSALERT.ro, la sfârşitul galei de premiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.