Gelu Voican Voiculescu, noul director al Institutului Revoluţiei, aflat în subordinea Senatului....

Gelu Voican Voiculescu, noul director al Institutului Revoluţiei, aflat în subordinea Senatului. Cine mai este în conducerea institutului și ce salariu va avea Voiculescu

0
DISTRIBUIȚI
Foto: antena3.ro

Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în Dosarul Mineriadei, a fost ales ieri director al Institutului Revoluţiei Românein Decembrie 1989, insituţie subordonată Senatului, scrie adevarul.ro. Surse interne au declarat pentru „Adevărul“ că fostul director, Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu.

Claudiu Iordache a fost schimbat ieri din funcţia de director al Institutului Revoluţiei Române din 1989 (IRRD), „după o acţiune în forţă“, au declarat surse din conducerea instituţiei pentru „Adevărul“. În locul său a fost numit Gelu Voican Voiculescu, cercetat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanităţii.


La momentul respectiv era viceprim-ministru. IRRD are un soi de conducere colectivă: un Colegiu Naţional, condus de fostul preşedinte Ion Iliescu, alături de alţi 25 de membri, printre care: Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Răzvan Teodorescu, Vasile Cuteanu, Eugenia Iorga. Conform legii, Colegiu Naţional alege un director pe o perioadă de 5 ani. Mandatul lui Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, expira în 2019, au declarat pentru „Adevărul“  sursele citate. Ieri, Colegiul Naţional a decis să-l schimbe din funcţie pe Claudiu Ioordache şi să-l numească director pe Gelu Voican Voiculescu.

„A fost o acţiune în forţă, abuzivă. Gruparea formată din Voican Voiculescu, Cuteanu, Cazimir Ionescu şi Răzvan Teodorescu a inventat un raport despre activitatea IRRD şi l-au dat jos pe Iordache, persoană cu rol determinant la Revoluţie. Încă un aspect: Voican Voiculescu şi Cazimir Ionescu nu treceau cu lunile pe la şedinţele Institutului, dar de la începutul anului au fost nelipsiţi, ba chiar au format şi un grup de analiză a activităţii IDDR“, au declarat pentru „Adevărul“ surse din conducerea instituţiei. Ion Iliescu, preşdintele Colegiului Naţional, nu a fost prezent la şedinţa de vineri, locul său fiind ţinut de Răzvan Teodorescu. „Iliescu nu a mai fost la ultimele trei şedinţe“, susţin sursele Adevărul.  Gelu Voican Voican Voiculescu va încasa un salariu lunar de 7.359 de lei. Cazimir Ionescu, care a pus umărul la alegerea lui Gelu Voican Voiculescu în fruntea IRRD, a fost numit săptămâna aceasta de PSD în conducerea CNSAS. Şi Cazimir Ionescu este cercetat pentru crime împotriva umanităţii, tot în dosarul Mineriadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.