Hai să vezi stelele de aproape, în Piaţa Libertăţii! Concerte şi acţiuni...

Hai să vezi stelele de aproape, în Piaţa Libertăţii! Concerte şi acţiuni speciale de Ziua Pământului

0
DISTRIBUIȚI
spectacol cu foc
Spectacol cu foc la Timișoara, de Ora Pământului.

Ora Pământului va fi sărbătorită, astăzi, la Timişoara, cu o serie de concerte şi momente artistice de dans. Timşorenii care vor merge în Piaţa Libertăţii la ora 20.00 vor putea admira stelele cu ajutorul celor zece telescoape astronomice care vor fi montate în zonă în cadrul unui parteneriat între Casa de Cultură a Municipiului Timişoara cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală. Scopul acţiunilor de astăzi este de a atrage atenţia asupra fenomenului de încălzire globală.


Deşi în anii precedenţi, municipalitatea a stins luminile timp de o oră în această zi, în acest an, timişorenii vor sărbători cu becurile aprinse, primarul explicând că în ultimul an am avut parte din plin de întuneric din cauza penelor de iluminat stradal „furnizate” de Enel.

„Mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii energia ta”. În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului. Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum.

Pentru a marca Ora Pământului 2018, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură a Municipiului, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, organizează în Piaţa Libertăţii, cu începere de la orele 20.00, o diversitate de evenimente. Astfel, la ora 20.00, vor fi montate 10 telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20.00 și 21.00 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi. De la ora 21.00 pana la 22.00 Peregrinii, împreuna cu Deep 6 Project, vor susține spectacolul Ignem Terrae, un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul”, a transmis Primăria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.