Ilie Trițoiu îl contrazice pe Tudor Costescu pe tema restanțelor la BC...

Ilie Trițoiu îl contrazice pe Tudor Costescu pe tema restanțelor la BC SCM Timișoara: ”Situația e departe de a fi neagră”. Decizia BAT, lămurită ”într-un viitor nu îndepărtat”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele secției de baschet a SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, a vorbit despre restanțele ”leilor” după ce antrenorul Tudor Costescu a spus că situația la echipa alb-violetă a devenit critică. Conducătorul susține că tehnicianul a exagerat și că lumea a fost indusă ”un pic” în eroare, căci jucătorii au încasat bani în ultimele patru luni. Acesta a precizat într-un interviu pentru site-ul echipei că anul 2017 a fost ”închis” recent la acest capitol.

Antrenorul bănățenilor, Tudor Costescu, acuza după eșecul cu Galați că jucătorii săi fac cu greu față restanțelor. Ilie Trițoiu spune că situația a fost prezentată ca fiind prea neagră și că tehnicianul a spus că ultimul salariu plătit a fost cel din noiembrie. ”Principalul” a precizat însă că e vorba de banii aferenți acelei luni. ”Situația este doar parțial delicată. Este departe de a fi neagră, așa cum a prezentat-o antrenorul echipei la conferința de presă de după meciul cu Galațiul. În primul rând vreau să lămuresc un lucru foarte important: la acea conferință s-a spus că ultimul salariu plătit a fost … din noiembrie. Lumea a fost un pic indusă în eroare. Într-adevăr, ultimul salariu plătit a fost cel aferent lunii noiembrie, dar să nu uităm că băieții au luat banii și în decembrie, și în ianuarie, și în februarie, iar joi (n.r. 15 martie) a intrat încă un salariu, cel pentru decembrie 2017. Ca să fiu explicit și să cunoască toată lumea situația exactă, în decembrie s-a plătit luna septembrie, în ianuarie s-a plătit octombrie, în februarie s-a achitat noiembrie, iar acum s-a plătit salariul pentru luna decembrie, ceea ce înseamnă că am încheiat socotelile pentru anul 2017. Au rămas restante lunile ianuarie și februarie, dar nu aveam cum să plătim, pentru că bugetul local s-a votat doar în martie. Situația nu este atât de dramatică ori de neagră, cum a fost expusă”, a declarat Ilie Trițoi pentru bc-tm.ro.

”Realitatea e alta”, ”susținerea publicului este ca inexistentă”

Costescu s-a referit după ultima partidă și la faptul că unii jucători ”au stat în întuneric”, nereușind să-și achite utilitățile.


”Au fost chestiuni de moment: au întrerupt curentul dimineața, ca un avertisment, și l-au repornit după-amiaza. Avem și acolo probleme, însă pe unele dintre ele le-am rezolvat din chiar din propriul buzunar, atât eu, cât și colegii mei din club. Gen facturi de curent, chirii, utilități, deși era problema jucătorilor, pentru că au aceste cheltuieli incluse în contractul lor… Lucrurile au fost supraevaluate; realitatea este alta. Ei trebuie să-și asume reacția, iar noi să vedem ce avem de făcut ca totul să fie bine pentru toată lumea”, a mai spus Trițoiu.

Președintele lui BC SCM spune că există speranțe pentru plata încă unui salariu restant în această lună. Iar în aprilie lucrurile ar putea intra în normal: ”Dacă e să fim foarte riguroși, noi în acest moment avem doar o lună de întârziere, căci salariul se achită cu începere din ziua de 15 a lunii următoare, moment din care noi avem la dispozție 30 de zile pentru a face plata. Un lucru foarte important pe care aș dori să-l priceapă toată lumea este și faptul că în subordinea Primăriei nu se află doar clubul sportiv, SCM-ul, ci și regii și societăți importante pentru oraș și pentru buna lui funcționare și care au și ele problemele lor. De aceea, fac apel la toți jucătorii să înțeleagă exact situația, deoarece se fac eforturi foarte mari pentru rezolvarea tuturor problemelor”.

Ilie Trițoiu se declară în schimb mulțumit de rezultate și consideră eșecul cu Phoenix o sincopă. În opinia conducătorului publicul timișorean a rămas dator: ”Din păcate, în acest sezon atmosfera din tribună a fost cea mai tristă. Echipa este pe un drum bun, rezultatele sunt pe măsură, dar susținerea publicului este ca inexistentă”.

Lămuriri pe tema BAT, în așteptare

Vestea de la Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic (BAT) conform căreia BC SCM e obligată să plătească circa 90.000 de euro jucătorilor care au rămas cu restanțe din perioada BCT nu a fost dezbătută în interviul publicat acum. S-a specificat doar că urmează ca ”într-un viitor nu îndepărtat să lămurim și chestiunile administrative legate de decizia BAT făcută publică în această lună”. Reamintim că decizia a fost comentată într-un comunicat de către club cu o oră înaintea conferinței susținute de Sabin Gherdan, mandatarul baschetbaliștilor ”păgubiți”. Poziția clubului e de nasumare a datoriilor asociației BCT.

Luni, de la ora 18, BC SCM Timișoara joacă pe terenul Craiovei în LNBM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.