A început simularea Bacalaureatului. Câți elevi din Timiș sunt așteptați la examen

A început simularea Bacalaureatului. Câți elevi din Timiș sunt așteptați la examen

0
DISTRIBUIȚI

După elevii de clasa a VIII-a, care s-au descurcat dezastruos la simularea Evaluării Naționale, a venit rândul celor de clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a să-și verifice cunoștințele.

Potrivit datelor făcute publice de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, 10.501 de elevi susțin, începând de astăzi, probele scrise din cadrul simulării examenului de Bacalaureat.


Este vorba de 4.089 de elevi de clasa a XII-a de la forma de zi și 729 de la seral, 4.942 de liceeni de clasa a XI-a și 741 de clasa a XIII-a, seral.

Simularea examenului de Bacalaureat a început, astăzi, cu proba scrisă la Limba Română, urmează pe 20 martie proba scrisă la Limba Maternă, pe 21 martie proba obligatorie a profilului și specializării (Matematică sau Istorie), iar pe 22 martie, proba la alegere a profilului și specializării (doar pentru elevii clasei a XII-a și a XIII-a). Rezultatele obținute de elevi vor fi făcute publice în data de 30 martie.

Candidații vor susține simularea examenului de Bacalaureat din acest an în 55 de licee din județul Timiș. Rezultatele obținute nu se contestă, iar notele nu se trec în catalog, ci doar la solicitarea scrisă a elevului.

“Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale din anul școlar 2017-2018 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, transmite Inspectoratul Școlar Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.