Drum important din vestul țării, modernizat cu trei milioane de euro. De...

Drum important din vestul țării, modernizat cu trei milioane de euro. De unde vin banii

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii vor putea ajunge mai ușor în județul Arad și invers. Consiliul Județean Arad a anunțat, astăzi, că a făcut un pas important pentru modernizarea drumului județean care face legătura între Sînpetru German și limita de județ Timiș, spre satul Gelu, după ce ieri a fost semnat contractul de elaborare a proiectului tehnic.

„Am semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic. După întocmirea acestuia, vom scoate lucrarea la licitaţie. Este un proiect finanţat din fonduri europene, iar strategia noastră judeţeană, de reabilitare şi modernizare a drumurilor, include şi acest tronson, pentru a «deschide» judeţul Arad, ca legătură cu Timişul”, a afirmat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Proiectul de modernizare a tronsonului de drum Sînpetru – limită judeţ Timiş are o valoare de 15 milioane de lei, adică peste 3,2 milioane de euro, din care contribuţia consiliului judeţean este de aproximativ 300.000 lei şi constă în modernizarea a aproximativ șapte kilometri de drum.

„Beneficiari direcţi vor fi 6.200 de arădeni, dar numărul arădenilor care vor folosi acest drum este mult mai mare, pentru că acest tronson întregeşte legătura dintre Pecica şi judeţul Timiş, peste Mureş.


Nu urmărim doar dezvoltarea reţelei rutiere judeţene, ci şi asigurarea unei mobilităţi mai mari a investitorilor, a forţei de muncă, dezvoltarea turismului şi serviciilor în zonă, având ca finalitate creşterea calităţii vieţii”, a completat Bîlcea.

Termenul de finalizare a documentaţiei tehnice este de patru luni, apoi lucrarea se va scoate la licitaţie pentru a se trece la modernizarea efectivă a drumului.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.