Jurnaliștii, un nou protest la adresa primarului Timișoarei. Ce se va întâmpla...

Jurnaliștii, un nou protest la adresa primarului Timișoarei. Ce se va întâmpla în continuare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Seria protestelor jurnaliștilor din Timișoara a continuat astăzi cu o nouă acțiune. Adunați în sala de consiliu a primăriei, jurnaliștii de la toate publicațiile din Timișoara au așteptat să înceapă conferința de presă, iar în momentul în care primarul orașului a început să vorbească, ziariștii s-au ridicat și au plecat. ”Am plecat cu toții pentru a trage un semnal de alarmă față de atitudinea edilului-șef. Nu putem accepta comportamentul și limbajul folosit de-a lungul timpului”, a declarat Ciprian Voin, director al opiniatimisoarei.ro.

„Am decis, în premieră în istoria post decembristă a Timișoarei, ca toate redacțiile să plecăm din conferința de presă a primarului Timișoarei deoarece ne-am săturat de limbajul suburban pe care îl folosește, de acuzațiile fără temei pe care le face asupra presei. Noi îi solicităm să vină cu dovezi, dacă are dovezi că presa e aservită, să vorbească așa cum ar trebui să vorbească un profesor universitar academician român”, a declarat Bogdan Marta, redactor–șef tion.ro.

„A fost un protest normal împotriva unui individ care nu știe să respecte presa din Timișoara și oamenii care sunt împotriva ideilor lui”, a spus și Gelu Chetrariuc, director sursadevest.ro.

Au ieșit din sală jurnaliștii de la pressalert.ro, debanat.ro, Ziua de Vest, Televiziunea Europa Nova, Renașterea bănățeană, tion.ro, opiniatimisoarei.ro, banatulazi.ro,  sursadevest.ro, banatulmeu.ro, timisoaraStiri.ro, gazetadinvest.ro, Petronela Axinte, corespondent.

Au rămas doar reprezentanții TVR și Agerpres.


Edilul-șef a rămas vorbind, în fața telefonului.

Ieri, primarul Timișoarei a continuat seria atacurilor la adresa jurnaliștilor, declarând, într-un interviu la rfi.ro, că ”eu îmi voi vedea de treabă, cum am făcut-o și până acum. Voi organiza conferințe de presă de două ori pe săptămână, la Primărie și la PNL, deschise tuturor. Nu există acreditări. Dar nu o să tolerez niciodată o atmosferă de mahala. Țațismul . (…)Nu cred că a spune așa ceva ține de un vocabular de joasă ținută. (…) De ce negați dvs. că ar exista? Nu fac nimic util pentru societate.(…) Eu stau la dispoziția jurnaliștilor trei ore pe săptămână. Comunic. Însă aceste persoane, că nu pot să-i numesc jurnaliști pe toți…dacă cineva bate mingea pe maidan, nu înseamnă că este fotbalist. La fel. Dacă cineva scrie pe undeva sau vorbește pe undeva, nu înseamnă că este jurnalist”.

Toate instituțiile de presă din Timișoara au decis ca, timp de două săptămâni, să nu publice numele primarului și nici fotografii cu acesta în semn de protest, după declarațiile insultătoare la adresa jurnaliștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.