Marcel Iureș, cel mai bun actor român cotat la Hollywood, către studenții...

Marcel Iureș, cel mai bun actor român cotat la Hollywood, către studenții timișoreni: “Învățați limba română, să o respectați și să o dați mai departe”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Actorul de teatru și film Marcel Iureș se află, astăzi, la Timișoara, pentru a juca în spectacolul “N-ai tu treabă”, care are loc pe scena Operei Naționale Române, de la ora 19.30. De asemenea, în această dimineață, cel mai bun actor român cotat la Hollywood a primit distincția de Doctor Honoris Causa Artis din partea Universității de Vest din Timișoara.

Marcel Iureș a declarat, înainte de începerea ceremoniei, că este prima distincție de acest gen pe care o primește și o consideră o “răsplată” a faptulului că “am slujit cultura”. De asemenea, actorul a precizat că nu ar schimba nimic din cariera sa, pe care o consideră “perfectă”, iar eforturile “triumfale”.

Întrebat de către jurnaliști ce proiecte de viitor are, Marcel Iureș a precizat că “nu mă pot stăpâni, cred că asta este capcana oricărui om viu.


Unul dintre proiectele importante ale oricărui artist este să plece din această lume cu buzunarele goale, să nu mai aibă nimic din ce ar fi putut să dea, să dea tot ce știe celorlalți”.

Vizibil emoționat, actorul Marcel Iureș a fost aplaudat minute în șir de cele câteva sute de persoane prezente, astăzi, în Aula Magna, în momentul în care i-a fost acordată distincția de Doctor Honoris Causa.

“Este extraordinar ce mi se întâmplă, că primesc această distincție. (…) Aviz studenților: învățați bine limba română, să o respectați și să o dați mai departe. Această țară nu poate fi ruptă niciodată, pentru că este un imperiu lingvistic”, le-a transmis studenților Marcel Iureș.

Marcel Iureș s-a născut la data de 2 august 1951, în județul Dolj. Actorul a înființat primul teatru independent din România, Act, în anul 1995. În ceea ce privește cariera sa internațională, Marcel Iureș a jucat în filme precum “Pirații din Caraibe”, “Misiune Imposibilă” sau “Interviu cu un vampir: Cronicile vampirilor”. Marcel Iureș este cel mai bun actor român cotat la Hollywood, jucând alături de Tom Cruise, Bruce Willis, Nikole Kidman sau Brad Pitt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.