Mii de timișeni diagnosticați cu viroze și pneumonii. Trei persoane cu gripă,...

Mii de timișeni diagnosticați cu viroze și pneumonii. Trei persoane cu gripă, în stare gravă la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

raceala

Vremea schimbătoare din această primăvară a băgat în spital peste 100 de persoane din județul Timiș, într-o singură săptămână, cel mai afectat de temperaturile oscilante fiind aparatul respirator. Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că potrivit ultimei raportări, din perioada 12 – 18 martie, aproape 2.600 de persoane au fost diagnosticate cu viroze, iar alte 75 au fost internate în spital din cauza complicațiilor apărute.


De asemenea, alți 412 timișeni au avut pneumonie, iar 109 au necesitat internare.

Față de săptămâna anterioară, numărul virozelor și pneumoniilor este în creștere. Astfel, potrivit datelor făcute publice de DSP Timiș, în perioada 5 – 11 martie, s-au înregistrat 2.391 de cazuri cu viroze și 66 de internări, precum și 339 de pacienți cu pneumonii și 78 de internări.

“De la începutul campaniei de vaccinare, în toamna anului trecut, și până în prezent, medicii au raportat 25.000 de persoane vaccinate. În farmacia DSP Timiș nu mai avem nicio doză de vaccin, dar în teritoriu mai sunt 700 de doze la medicii vaccinatori”, ne-a declarat Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Pe de altă parte, potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, în acest moment sunt internate trei persoane cu gripă, pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, care au ajuns cu forme grave ale bolii în unitatea medicală. Este vorba de o femeie, un bărbat și un copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.