Motivul pentru care s-a „temporizat” demolarea porții-pericol de pe Calea Aradului

Motivul pentru care s-a „temporizat” demolarea porții-pericol de pe Calea Aradului

0
DISTRIBUIȚI

ISU Timiș a avut o intervenție de urgență, aseară, la poarta de intrare în oraș din Calea Aradului, după ce meteorologii anunțaseră că vor fi ploi și vânt puternic în Timișoara. Pompierii au intervenit pentru a da jos mai multe elemente care riscau să se desprindă de pe construcția reabilitată cu 50.000 de euro de la bugetul local al Timișoarei în 2015.


Prin acțiunea de urgență s-a dorit prevenirea unei tragedii de tipul celei din septembrie 2017, când poarta de la intrarea în oraș de pe Calea Lugojului s-a prăbușit peste mașina tânărului Vlad Baici, care a decedat în urma incidentului. Imediat după acel incident, primarul Timișoarei a dispus ca societatea de termoficare Colterm să se ocupe de punerea în siguranță a porții de pe Calea Aradului. Modul în care compania din subordinea CL Timișoara s-a achitat de sarcini a fost evident aseară, la intervenția ISU Banat.

„Nu e normal să se întâmple așa ceva. Știți bine că eu am vrut să demolăm toate porțile și bine ar fi fost să le dăm toate jos, că tot acolo vom ajunge. Poarta de pe Calea Aradului am zis că nu o demolez că poate în cursul anchetei care are loc se va dori să se facă o comparație.(…) Altfel eu nu vreau să se mai cheltuiască bani cu reabilitarea ei. Cei de la Colterm au fost sesizați de mine după ce eu am fost sesizat în conferință de presă de o situație similară cu cea de care spuneți dumnevoastră și am fost informat că au fost la fața locului și au îndepărtat tot ce nu era în siguranță.(…) E inadmisibil să se facă intervenții superficiale în modul acesta. O să îi iau în primire”, a declarat primarul Timișoarei atunci când a fost întrebat de PRESSALERT.ro legat de intervențiile de la poarta de pe Calea Aradului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.