Muzeul Revoluției de la Timișoara, mai aproape de realizare. Președintele CJT: „Sper...

Muzeul Revoluției de la Timișoara, mai aproape de realizare. Președintele CJT: „Sper că într-o lună de zile vom avea decizia” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Consiliul Județean Timiș așteaptă o hotărâre de la Guvernul României, în urma căreia Garnizoana din Piața Libertății să fie transferată de la MApN la CJT, ca să poată începe lucrările pentru viitorul Muzeu al Revoluției. Problema locației nu este încă rezolvată, însă președintele CJ Timiș, Călin Dobra, speră ca într-o lună să existe decizia.

„În ultimele discuții avute cu ministrul (n.r. – Mihai Fifor), mi s-a spus că a trimis reprezentant și au reușit să identifice o locație unde să mute Centrul Militar Zonal.


E o analiză dacă locația se pretează pentru activitatea sa, iar dacă se va reuși, garnizoana va fi liberă de sarcini și va fi pusă la dispoziția consiliului județean. Sper că într-o lună de zile vom avea decizia. Apoi, când o avem în proprietate, putem demara documentația, expertiza, studiul de fezabilitate și compartimentarea pentru Muzeul Revoluției, precum și dacă mai există spațiu pentru alte activități”, a spus Călin Dobra, aseară, la PRESSALERT LIVE. Există posiblitatea de sprijin financiar pentru Muzeul Revoluției și din partea Guvernului României. „În cadrul Ministerului Culturii era o filă de buget de aproximativ trei milioane de euro pentru Muzeul Revoluției. Vom încerca să îi accesăm, pentru că sunt bani guvernamentali și putem realiza împreună proiectul”, speră președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul Muzeului Revoluției este esențial în perspectiva anului 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană. De altfel, Consiliul Județean Timiș este membru al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. „Susținem financiar asociația prin cotizația de 500.000 de lei. E cel mai important că am reușit să creionăm un buget aparte, pentru a fi finanțate proiectele asociației. Pentru 2018 avem alocat 1 milion de lei. Asociația are obligația de a depune un proiect conform legii nerambursabile”, a spus Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.