Nevoie disperată de sânge pentru un băiețel internat într-un spital din Timișoara....

Nevoie disperată de sânge pentru un băiețel internat într-un spital din Timișoara. Cum puteți face o faptă bună

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1469489667">

Timișorenii sunt încurajați din nou să facă o faptă bună. Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara anunță, pe pagina de Facebook, că este nevoie urgent de sânge pentru un băiețel. Andrei Diac este internat pe Secția de Hematologie Oncologică Pediatrică a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Oricine poate dona (nu contează grupa donatorului) este rugat să se ducă la Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara, str. Martir Marius Ciopec, nr. 1”, transmit reprezentanții instituției, pe rețeaua de socializare.

Persoanelor care doresc să doneze sânge le este recomandat să fie odihnite și bine hidratate, să nu fumeze o oră și să nu consume alcool, grăsimi, dulciuri concentrate, să nu ia medicamente (aspirină, anticoagulante, antidiabetice etc.), să aibă o stare bună de sănătate fizică și mentală, o stare de igienă personală corespunzătoare și să aibă un act de identitate în original asupra lor.

Oricine poate dona sânge, dacă îndeplineşte următoarele condiţii: vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani; greutate peste 50 de kg; puls regulat, 60-100 bătăi pe minut; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; să nu fi suferit în ultimele șase luni intervenţii chirurgicale; pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării; să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine; donatorii să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (pzoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donat, cei care trec pragul Centrului de Transfuzii Sanguine primesc șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.