Nicolae Robu dă vina pe administrația Ciuhandu pentru problemele cu deszăpezirea. Cum...

Nicolae Robu dă vina pe administrația Ciuhandu pentru problemele cu deszăpezirea. Cum atacă presa locală

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a lansat un nou atac furibund pe Facebook, dar și câteva explicații legate de deszăpezire. Plecat de la Viena înspre Timişoara, Robu a postat pe rețeaua de socializare un text prin care le explică timişorenilor de ce drumurile din oraş sunt pline de zăpadă, deşi municipalitatea are contracte cu Retim şi Societatea Drumuri Municipale pentru curăţarea străzilor.

„Trebuie să înțelegem, însă, că mai mult de-atât nu se poate la ora actuală! Cele două firme operatori de deszăpezire – ambele ale Primăriei: sdm (100%) și retim (50%)- au intervenit toată noaptea și astă noapte și ieri noapte, dar… SUNT DEPĂȘITE! De ce? Pentru că nu au suficiente utilaje, limitându-se la cât le-a cerut caietul de sarcini de la licitație întocmit de administrația Ciuhandu și în consecință contractul, tot de-atunci, din 2011, unul jalnic pt oraș! Inițial, prin acest contract s-au prevăzut intervenții doar pe jumătate din străzile orașului, l-am suplimentat cu câteva sute -cu mai mult nu s-a putut-, dar tot rămân un sfert din străzi neprinse.


Iar în privința numărului de utilaje, n-am avut nicio pârghie. Acest contract expiră în aprilie și veți vedea condițiile pe care le vom pune noi! Și, pe cale de consecință, veți vedea că în iernile următoare lucrurile vor merge cu totul altfel. Prin urmare, dau vina pe greaua moștenire, pt că DA, E UNA CHIAR FOARTE GREA! Eu trebuie să respect legea înainte de orice, chiar știind că îmi voi atrage înjurături la figurat și chiar la propriu, total pe nedrept!”, explică Robu.

Primarul nu a pierdut ocazia de a jigni presa care a scris că drumurile sunt pline de zăpadă. De ce unii jurnalişti sunt mizerabili pentru că au reflectat situaţia din oraş, puteţi citi mai jos. „Și nu mă refer la cele de la presa mizerabilă, presa nepresă, de fapt, formată din paraziți sociali ce trăiesc din taxă de protecție și taxă de asmuțire! Această presă nepresă nu merită luată în seamă și știu că lumea nu dă doi bani pe ea. Din fericire, există și presă adevărată și implicit jurnaliști care se respectă pe ei și-și respectă și profesia, cum o respect și eu! Eu aveam în vedere mai sus percepțiile și înțelegerile cetățenilor de bună credință, contrariați și, evident, deranjați, văzând că lucrurile nu merg mai bine. Deci, stimați timișoreni, vă rog să înțelegeți că se lucrează, s-a lucrat toată noaptea și azi noapte, ca și ieri noapte, dar cu un număr insuficient de utilaje, pt că doar atâtea există, că atâtea prevede contractul moștenit de la administrația Ciuhandu! Abia înspre prânz, ca și ieri -și asta dacă nu mai ninge!-, vom vedea carosabilele negre! Realist și franc!”, a scris Robu pe Facebook.

2 COMENTARII

  1. De data aceasta sint nevoita , chiar daca administratia Ciuhandu nu mi-a fost pe plac dar pentru alte motive sa-l intreb pe dl Robu:
    Ce te-a facut domnule primar sa formulezi un proiect pentru dezbaterea consilierilor pentru un contract aditional la contractul vechi pentru suplimentarea mijloacelor de dezapezire?
    In calitate de primar cu minte academiciana puteai sa promovezi o propunere in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.