Noi cursuri organizate de Camera de Comerț Timiș în luna martie. Cum...

Noi cursuri organizate de Camera de Comerț Timiș în luna martie. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță că organizează noi serii de cursuri în luna martie, pentru persoanele interesate să se formeze sau să se perfecționeze din punct de vedere profesional. Toate cursurile sunt autorizate, iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională, fiind emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Primul dintre cursurile organizate este cel de responsabil de mediu, care are loc în perioada 12 – 21 martie și este adresat tuturor celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care generează deșeuri. În timpul cursului vor fi abordate teme precum: instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deșeurilor din cadrul firmei, astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor; aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului; aplicarea procedurilor de calitate; gestionarea cerințelor legale de mediu; elaborarea programului de management de mediu; monitorizarea factorilor de mediu; realizarea auditului intern; supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență; raportarea activității de mediu; elaborarea documentației sistemului de management de mediu. Taxa de participare este de 800 lei.

De asemenea, în perioada 12 – 27 martie, CCIA Timiș organizează cursul de manager de proiect, care se adresează tuturor celor care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect. Tematica cursului este: management organizațional vs. management de proiect; definirea, planificarea și implementarea proiectului; surse și instrumente; cadrul legislativ și instituțional al Instrumentelor Structurale în UE și România.

Certificatul de absolvire pentru ocupația „Manager Proiect” reprezintă o condiție esențială pentru oricine dorește să deruleze proiecte cu finanțare europeană. Informații și înscrieri la tel. 0256 219 173 , 0724604132, e-mail: amluca@cciat.ro sau la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110. Persoană de contact: Ana Maria Luca, consultant cameral.

Totodată, CCIA Timiș organizează cursul de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, în perioada 12 – 30 martie. Cursul se adresează specialiştilor din orice unitate, instituţie, societate comercială sau bugetară ce urmăreşte organizarea, coordonarea şi monitorizarea activităţii de asigurare a securităţii şi sănătăţii în muncă în conformitate cu normele generale de protecţie a muncii. Taxa de participare pentru nivel de bază este de 650 lei, iar pentru nivel mediu de 900 lei. Informații și înscrieri la tel. 0256 294922, e-mail: cmates@cciat.ro sau la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110. Persoană de contact: Cecilia Mateș-coordonator curs.

CCIA Timiș anunță că, în perioada 19 – 28 martie, organizează și cursul de gestionar depozit, care se adresează atât celor ce doresc să fie certificați în recepția, manipularea, depozitarea, livrarea și inventarierea mărfurilor cât și celor care vor să își aprofundeze cunoștințele pe care le au în domeniu cu noțiuni teoretice și soluții practice la diversele probleme apărute în activitatea zilnică.


Tematica cursului: asigurarea gestiunii stocului de bunuri: recepționarea bunurilor; asigurarea condițiilor de depozitare, păstrare și siguranță a bunurilor; monitorizarea, manipularea și depozitarea bunurilor; asigurarea evidenței și raportarea situației stocurilor de bunuri; urmărirea rulajului bunurilor din stoc; eliberarea bunurilor din gestiune; întocmirea documentelor de evidență și raportarea activității: selectarea informațiilor; completarea documentației de evidență și raportare; întocmirea rapoartelor; completarea formularelor; raportarea verbală.

Taxă de participare este de 1.000 lei (20% reducere pentru șomeri în baza adeverinței de șomaj). Informații și înscrieri la tel. 0256219172, 0742/924 344, e-mail: mmuresan@cciat.ro sau la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110. Persoană de contact: Milena Mureșan-coordonator curs.

De asemenea, CCIA Timiș organizează și o nouă serie a cursului expert achiziții publice, între 19 martie și 3 aprilie, ce vizează compartimentele de achiziții publice care urmează a fi formate din cel puțin trei persoane, din care două treimi cu studii superioare și specializări în domeniul achiziţiilor. Cursul poate fi urmat atât de persoane care lucrează deja sau care doresc să lucreze în domeniul achizițiilor publice dar și autorităților contractante care participă la licitații publice în calitate de ofertanți. Taxa de participare este de 1.000 lei, achitabilă în două rate.

Totodată, în perioada 19 martie – 6 aprilie are loc și cursul de inspector/referent resurse umane, în care se va discuta despre: contractul individual de muncă; vechimea în muncă; contractul colectiv de muncă; jurisdicția muncii; răspunderea salariaților; salarizarea. Permisul de muncă; formarea profesională; asigurările sociale de stat; noțiuni de organizare și legislația muncii; modul de desfășurare a activității ca întreprinzător particular; recrutarea și selecția personalului; aplicații în programul REVISAL. Taxa de participare este de 1.000 lei, achitabilă în două rate.

CCIA Timiș organizează și un curs de contabil cu aplicații practice în programul SAGA, în perioada 26 martie – 4 mai. Cursul are caracter intensiv și pregătește participanții pentru evidența contabilă primară, cu aplicații în programul SAGA. “Este un curs practic și util, cu aplicabilitate imediată care tratează prima etapă a demersului contabil: întocmirea corectă a documentelor contabile. Programa de contabilitate are doua module care se întrepătrund: contabilitate primară și contabilitate asistată pe calculator. Cursul se adresează atât persoanelor care sunt absolvenți de studii superioare, precum și celor cu studii medii care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu”, transmit reprezentanții instituției.

Informații și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.110, sau la tel. 0720444121, e-mail: tavramov@cciat.ro. Persoană de contact: Tania Avramov – Manager DFP.

Toate cursurile organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, aflat pe B-dul Eroilor de la Tisa, nr. 22. Conform Codului Fiscal, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări se deduce integral din impozitul pe profit sau venit. Certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului. Membrii CCIA Timiș beneficiază de 10% reducere din costul cursurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.