O fabrică de mașini de spălat rufe va fi realizată într-un oraș...

O fabrică de mașini de spălat rufe va fi realizată într-un oraș din vestul țării. Voi fi create sute de locuri de muncă

0
DISTRIBUIȚI

masini de spalat

Câteva sute de locuri de muncă vor fi create, în cel mult doi ani, într-un oraș din vestul țării. BSH Hausgerate GmbH, o companie a grupului industrial Bosch, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a cumpărat un teren la Simeria, județul Hunedoara, pentru a construi o fabrică de mașini de spălat rufe.
Valoarea totală a investiţiilor este de de aproximativ 110 milioane de euro şi se estimează ca începând din 2022 să fie produse peste un milion de maşini de spălat.

„BSH Hausgeräte GmbH îşi continuă cursul de creştere în Europa şi va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă locaţie în România în următorii ani. Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare. Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an”, se arată în comunicat.

Primele mașini de spălat vor fi produse la Simeria în anul 2020, iar după construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea, începând cu 2022, o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană.


Fabrica din județul Hunedoara va fi a patra de mașini de spălat din Europa, după cele din Germania, Spania și Polonia.

„În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne, precum şi logistica necesară. Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor şi de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de situri de producţie şi de centre logistice de primă clasă”, a declarat Mihai Voicila, directorul general al filialei BSH din România.

Foto: Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.