Ovidiu Ganț despre primăriile care au suferit pierderi la buget: „Este evident...

Ovidiu Ganț despre primăriile care au suferit pierderi la buget: „Este evident că guvernul nu are soluţii”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a adresat, la sfârşitul lunii trecute, de la tribuna parlamentului, o întrebare ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, după ce mai multe oraşe din ţară, printre care Timişoara şi Arad, s-au plâns că bugetele locale au suferit pierderi semnificative în urma măsurilor luate de guvern. Acesta anunţase unele măsuri compensatorii, dar cum acestea se lasă aşteptate, deputatul timişorean a cerut să i se comunice date concrete privitoare la intenţiile executivului.

Răspunsul primit de la secretarul de stat Attila György, care a citat unele prevederi din Legea bugetului de stat cu privire la indicatorii ce vor fi avuţi în vedere la evaluarea sistemului de echilibrare după primul semestru al anului 2018, cu precizarea că se află în analiză mai multe variante ale sistemului de alocare a cotelor şi sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat către bugetele locale, astfel încât în proiectul Codului finanţelor publice locale să se introducă o variantă agreată împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu structurile asociative ale administraţiei publice locale, l-a nemulţumit profund pe Ovidiu Ganţ.

„Consider răspunsul primit din partea Ministerului Finanţelor Publice nesatisfăcător”, a declarat reprezentantul etniei germane în parlament.


„Este evident că guvernul nu are soluţii în ceea ce priveşte echilibrarea bugetelor la primăriile care au suferit pierderi. Mă tem că atât cetăţenii cât şi administraţiile locale în discuţie nu pot avea aşteptări în ceea ce priveşte o soluţionare justă a chestiunii, şi că în consecinţă o serie de proiecte importante vor rpmâne fără finanţare” a precizat Ovidiu Ganţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.