Parcare cu șase etaje la Timișoara, construită de Consiliul Județean Timiș. Primarul...

Parcare cu șase etaje la Timișoara, construită de Consiliul Județean Timiș. Primarul Robu contestă proiectul cu promisiuni neacoperite de lege

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Este cert. Vom avea parcare cu şase etaje în centrul Timişoarei. Consiliul Judeţean Timiş a obţinut certificatul de urbanism de la Primăria Timişoara pentru construcţia unei parcări cu cinci etaje plus parter. Conform CJ Timiş, parcarea ar fi trebuit să aibă şapte etaje, însă certificatul de urbanism a fost emis doar pentru cinci plus unu etaje pentru că regimul de înălţime prevăzut în Planul Urbanistic Zonal nu permite un regim de înălţime mai mare.

Cu toate acestea, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu s-a sfiit să declare public că este dispus să construiască încă trei etaje din banii primăriei pentru ca parcarea să aibă zece etaje, făcând aluzie că CJT nu știe ”gestioneze proprietatea”. Asta, deși legea interzice acest lucru. Departe de a-şi admite greşeala, Robu încă cere terenul de la CJ Timiş pentru a ridica o parcare cu zece etaje pentru care angajaţii din subordinea sa ar fi nevoiţi să emită un certificat de urbanism ilegal.

„Eu le-am sugerat că vreau să îi ajut.


Vreau să ajut oraşul, în primul rând. Mi se pare o foarte proastă gestiune a proprietăţii să faci într-o zonă unde ai putea să ridici o construcţie pe zece niveluri. Până la nivelul Hotelului Timişoara poţi să te ridici. La nivelul hotelului etajele sunt foarte mari. La o parcare înălţimea e mult mai mică decât la un etaj obişnuit. Cu PUZ se putea fără nici o problemă şi peste, că este o zonă care permite înălţime mare. Eu am spus, nu vă mai aduc reproşuri, iarăşi se spune că i-am împiedicat. Eu le-am spus, atâta tot, că mi se pare nonsens să nu foloseşti terenul mai bine şi să nu ridici o clădire mai înaltă. Nu am spus că nu o să le dăm certificat de urbanism şi autorizaţie dacă ei vor să facă cu şapte etaje. Sunt proprietari, proprietarul e liber să facă în limitele parametrilor de urbanism cum doreşte. Dar nu e păcat? Nu e păcat? Deci un proprietar privat credeți că ar fi cerut o clădire așa de joasă acolo? Dacă era a fraților de peste drum (n.r a fraților Cristescu care au Hotelul Timișoara de peste drum de parcarea CJ Timiș). Nu se poate înălța. Dacă faci structura de rezistență pentru șapte etaje, nu se mai poate. Dacă ar face de la început una pentru zece etaje și într-o primă etapă să construiască doar șapte, să folosească așa și apoi să înalțe, dar ei nu au de gând asta. Asta arată și competența, și preocuparea pentru valorificarea patrimoniului public. De 15 ani stă acel spațiu nefolosit. Știți că l-am cerut la primărie. Le-am spus, domnule, dacă nu puteți, da-ți-l la primărie. În șase luni acolo era o parcare cu zece etaje dacă ar fi dat terenul la primărie. Dacă nu cred, să îl dea acuma și le demonstrez că în șase luni este parcare cu zece etaje”, a declarat primarul Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.