Părinții din Timișoara s-au înghesuit la școlile bune, în prima zi de...

Părinții din Timișoara s-au înghesuit la școlile bune, în prima zi de înscrieri la clasa pregătitoare. Unde s-au depus cele mai multe cereri

0
DISTRIBUIȚI

Părinții din județul Timiș au luat cu asalt unitățile de învățământ ieri, în prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare pentru anul școlar următor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș anunță că au fost validate deja cereri de înscriere pentru 13% din locuri.

Astfel, în județul nostru au fost propuse 280 de clase pregătitoare, în care pot fi înscriși 6.132 de copii. 798 de micuți au fost înscriși ieri de către părinți.

În ceea ce privește unitățile de învățământ cele mai vânate, din informațiile furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș aflăm că la Colegiul Național Bănățean, la clasa cu predare în limba germană, au fost ocupate deja 16 din cele 25 de locuri, iar pentru cele patru clase cu predare în limba română au fost validate 47 de cereri de înscriere pe cele 100 de locuri.

La Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara au fost validate 18 cereri pe 75 de locuri, la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” – 32 de cereri pe 100 de locuri, Școala Gimnazială Nr.


7 – 150 locuri, 53 cereri validate, Școala Gimnazială Nr. 24 – 175 locuri, 42 cereri validate, Școala Gimnazială Nr. 13 – 75 locuri, 21 de cereri validate, Școala Gimnazială Nr. 18 – 75 locuri, 24 cereri validate, Școala Gimnazială Nr. 19 – 100 locuri, 24 cereri validate, iar la Școala Gimnazială Nr. 30 – 150 locuri, 27 cereri validate.

Ministerul Educației informează că cererile-tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare trebuie validate la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea, de luni până vineri, între orele 08.00 – 18.00. Aceste cereri pot fi depuse până în data de 26 martie. A doua etapă de înscrieri este programată în perioada 12 – 18 aprilie, fiind rezervată pentru copiii care nu au fost înscriși în prima etapă sau nu s-au prezentat.

„În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Mai multe informații despre înscrierea în clasa pregătitoare în județul Timiș sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.