Pas important pentru ca vaporașele să poată naviga pe Bega. Ce a...

Pas important pentru ca vaporașele să poată naviga pe Bega. Ce a făcut Ministerul Apelor și Pădurilor

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Apelor și Pădurilor a făcut un pas important astfel încât cele șapte vaporașe cumpărate de Primăria Timișoara să poată circula pe Bega. Titu Bojin, șeful Administrației Bazinale de Apă Banat, a anunțat, astăzi, că o propunere de modificare a Ordonanței de Guvern 107 de înființare a Administrației Naționale a Apelor Române a fost înaintată, în această săptămână, Parlamentului.


Practic, dacă această ordonanță va fi modificată, se va putea înființa o autoritate în domeniul navigației pe Bega, care să permită circulația vaporașelor.

“Ministerul Apelor și Pădurilor a înaintat, în această săptămână, la Parlament propunerea către Senat și Camera Deputaților pentru modificarea Ordonanței de Guvern 107 de înființare a Administrației Naționale Apelor Române, prin care să propună un articol în plus prin care să putem face această autoritate de navigație pe râurile interioare numai. Trebuie să încercăm să rugăm parlamentarii pentru a putea urmări, insista pe termenul pe care se poate aproba acest articol care să ne dea voie să înființăm această autoritate. Noi am înaintat organigrama, statutul, sunt pregătite, și așteptăm doar modificarea acestei ordonanțe, să nu se ajungă în situația în care primăria să dea banii europeni înapoi și vaporașele să poată naviga pe Bega în acest an”, a declarat Titu Bojin.

Cele șapte vaporașe au fost cumpărate cu șapte milioane de lei ca şi contribuţie a administraţiei locale la proiectul de reabilitare a malurilor Begăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.