Patru studenți din Timișoara au câștigat marele premiu al unui concurs organizat...

Patru studenți din Timișoara au câștigat marele premiu al unui concurs organizat de Microsoft. Ce sistem pentru a detecta bolile cu ajutorul radiografiilor vor să realizeze

0
DISTRIBUIȚI

vision x

Performanță demnă de toată lauda obținută de patru studenți înscriși la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din Timișoara. Ștefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu și Andrei Tenescu, îndrumați de profesorul Sebastian Fuicu, au câștigat locul I și marele premiu al competiției Big Idea Challenge din acest an, organizată de Microsoft. În concursul organizat online au fost înscrise sute de echipe din peste 40 de țări.

“În cadrul Big Idea Challenge competitorii și-au „vândut” ideile, juriul le-a ales pe cele mai interesante și le-a oferit premii în bani (3000 USD pentru primul loc, 2000 USD pentru al doilea și 1000 pentru cel de-al treilea)”, transmit reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara.

Cei patru studenți timișoreni s-au înscris în concurs cu proiectul “Vision X”, un sistem construit pentru a detecta automat anomaliile și bolile din corpul uman cu ajutorul radiografiilor.


Proiectul va putea oferi informații relevante și oamenilor din zone deficitare în personal specializat în analiza radiografiilor și totodată este un sistem de ajutor pentru experți.

“Practic, sistemul creat de studenții UPT analizează cu ajutorul inteligenței artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa Vision X pune diagnosticul”, explică reprezentanții universității timișorene.

Echipa lucrează acum la punerea în practică a proiectului, cu care se va prezenta apoi la Imagine Cup Global Competition 2018, organizată tot de Microsoft, cu premii de 100.000 de dolari. Până în luna mai a acestui an, studenții timișoreni trebuie să trimită proiectul pentru etapa națională a competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.