Percheziţii în vestul ţării la suspecți de evaziune fiscală şi delapidare. Cum...

Percheziţii în vestul ţării la suspecți de evaziune fiscală şi delapidare. Cum acţiona gruparea

0
DISTRIBUIȚI

Oamenii legii efectuează la această oră 35 de percheziţii în locuințele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi delapidare. Prejudiciul care se estimează că a fost creat pe perioada a cinci ani ajunge la peste 1.400.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba intervin în şapte judeţe, printre care Arad şi Caraş-Severin, unde au loc nouă percheziţii.


„Tentaculele” grupării bănuite de evaziune fiscală şi delapidare erau întinse şi în judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş şi Mureş. Cercetările au scos la iveală faptul că, în perioada 2007-2012, s-a creat un mecanism financiar prin care erau înregistrate în contabilitatea unor societăţi cheltuieli nereale, având ca bază documente fictive emise de firme „fantomă”.

La audieri vor fi aduse 22 de persoane, bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate. Prejudiciul total cauzat statului se ridică la suma de 1.461.014 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.