Plimbare prin parc: Timișoara Saracens s-a impus conform așteptărilor la Cluj. Bănățenii...

Plimbare prin parc: Timișoara Saracens s-a impus conform așteptărilor la Cluj. Bănățenii au contribuit azi din plin și la succesul naționalei

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Timișoara Saracens a încheiat faza grupei din Cupa României cu o victorie scontată pe terenul Universității Cluj-Napoca, scor 47-5. Succesul din Ardeal nu a fost însă suficient pentru ca bănățenii să dispute semifinala pe teren propriu. Campioana va întâlni astfel CSM București pe ”Arcul de Triumf” în faza următoare a competiției K.O.

Chiar și fără jucătorii convocați, partida de pe terenul ”Iuliu Hațieganu” a fost una la discreția oaspeților.


Conache a pus primele puncte, pentru 6-0, din penalități. Apoi Jody Rose a înscris primul eseu, transformat de același Conache. După jumătatea primei părți Lemnaru a culcat încă o dată balonul în terenul de țintă advers. Scorul a devenit 20-0. Abia după eseul lui Zaharia primul marcator al zilei nu a mai găsit ”bețele”. Astfel că la pauză a rămas 25-0 pentru ”sarazini”. La reluare același Lemnaru, urmat de Drenceanu și Sabău, au reușit noi eseuri în contul campioanei. Doar ultimul a fost transformat, de către Luke Samoa. Pe final Rose și Zaharia și-au lăsat echipa temporar în inferioritate după ce au văzut ”galbene”. Iar eseul de ”onoare” a fost reușit de ”U” cu patru minute înainte de final, nu a fost însă și transformat. Ultimul cuvânt l-a avut tânărul Iștoc iar eseul său a fost transformat de Samoa, care a stabilit și scorul final.

Timișoara Saracens a încheiat grupa din Cupă pe 3 și va juca în semifinale pe terenul lui CSM București, care a învins Steaua și a încheiat această fază a competiției pe poziția secundă.

Timișoara Saracens: Militaru, Sabău, Pungea, Mureșan, Drenceanu (cpt.), Morrison, V. Rus, Stewart, Seniloli, Rose, Zaharia, Vl. Popa, Manumua, Lemnaru, Conache. Au mai intrat: Luke Samoa, Kevin Luiters, James Doyle, Mesake Doge și Dorin Lazăr. Antrenor: Sosene Anesi.

Contribuție ”sarazină” în victoria cu Belgia

Timișoara Saracens a avut nu mai puțin de șase titulari în naționala României pentru duelul cu Belgia. Badiu, Căpățînă, Popârlan, Umaga, Simionescu și Fercu au fost prezenți pe teren din primul minut. Iar Andrei Rădoi a fost pe bancă la început. ”Stejarii” au trecut cu 62-12 de Belgia în duelul din Rugby Europe Championship, care contează pentru preliminariile CM 2019. Umaga, Badiu și Fercu au reușit inclusiv câte un eseu pentru România. Următorul duel din această competiție va fi pe 18 martie, pe terenul Georgiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.