Plimbarea la Viena, mai importantă pentru primarul Timișoarei decât o întâlnire cu...

Plimbarea la Viena, mai importantă pentru primarul Timișoarei decât o întâlnire cu prim-ministrul României. Cum a explicat decizia

0
DISTRIBUIȚI

Banii nu se dau pe mici înțelegeri – este explicația dată astăzi de primarul Timișoarei legat de absența sa de la întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu primarii de reședințe de județ din țară. Întâlnirea a avut loc în 2 martie, atunci edilul-șef se întorcea ka Timișoara de la Viena, de la o conferință pe teme de modernizare a orașelor. Nu este pentru prima dată când edilul timișorean lipsește de la o astfel de întâlnire, pentru ca mai apoi să acuze că Timișoara este văduvită de fonduri de la nivel național. În vinerea respectivă, a izbucnit conflictul dintre primarul Timișoarei și presa timișoreană, după ce edilul-șef i-a jignit pe jurnaliști, totul terminându-se cu o acțiune de protest nemaiîntâlnită în presa locală.

„Am fost informat că va avea loc o întâlnire între primul ministru și primarii de reședință de județ.


E adevărat, însă nu aveam cum să particip și nu la întâlniri de genul acesta se dau banii. Vreau să înțelegeți și dumneavoastră și cei care ne urmăresc pe Facebook că banii se dau pe anumite programe guvernamentale, pe anumite proiecte, și nu pe mici înțelegeri, că banii dați pe mici înțelegeri sunt în afara legii. Noi avem depuse solicitări și documentații pentru mari obiective de investiții care ar trebui să fie finanțate de guvern. Nu vreau să ne dea guvernul bani să facem pasajul Solventul. Nu! Guvernul trebuie să dea bani pentru acele lucrări de infrastructură care sunt de interes mai larg pentru Timișoara și pentru care Timișoara nu poate să dea bani”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Timișoarei.

Întrebat dacă nu consideră că ar fi fost oportun să meargă la București să facă lobby pentru proiectele orașului, așa cum face colegul său de partid Ilie Bolojan, primarul Oradiei, edilul a explicat că nu procedează așa. „Nu acolo se dau bani. Niciun primar nu a primit vreun ban. Vă rog să înțelegeți, colegul meu primarul Ilie Bolojan, care e la al treilea mandat, a pledat, cum o fac și eu, pentru bani de la guvern pentru ceea ce trebuie să facă guvernul”, a adăugat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.