PRESSALERT.ro transmite de la Congresul extraordinar al PSD FOTO VIDEO UPDATE 11...

PRESSALERT.ro transmite de la Congresul extraordinar al PSD FOTO VIDEO UPDATE 11 Cine este președintele exevutiv al PSD. Lista completă a câștigătorilor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1492231060">

 

Atmosferă agitată în jurul Sălii Palatului unde urmează să înceapă Congresul extraordinar al PSD. Întreaga zonă a fost înconjurată de echipe ale Jandarmeriei și Poliției pregătite în orice moment să intervină. Peste drum de Sala Palatului, un grup de prtestatari scandează: ”Comuniștii!”, ”Nu scăpați!”. De cealaltă parte, delegații la Congres îi privesc pe protestatari. De asemenea, în jurul Sălii sunt șicâteva sute bune de oameni care urmăresc ce se întâmplă în interior prin intermediul unor ecrane uriașe amplasate în fața clădirii.

În timp ce protestatarii scandau ”DNA/Să vină să vă ia!”, un bărbat le-a răspuns: ”DNA/Fără cucuvea!”

În urmă cu jumătate de oră, doi protestatari au fost ridicați de jandarmi.

UPDATE 1 Delegația din Timiș între delegațiile fidele lui Liviu Dragnea, Iași și Brăila, pe ultimele rânduri ale Sălii Palatului. ”Ne-au așezat aici să fie siguri. Așa-i când te văd ca rebel, nimic nu  e întâmplător la Congresul ăsta”, comentau, amuzați. delegații din Timiș.

Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu şi Viorica Dăncilă candidează pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timp ce pentru funcţia de secretar general al partidului concurează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu, potrivit Mediafax.

Pentru posturile de vicepreşedinţi candidează:

Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov)

Şerban Valeca, Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu şi Carmen Dan (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Gabriel Zetea şi Doina Pană (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)

Marian Oprişan şi Mirela Furtună (regiunea Sud-Est)

Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu (regiunea Oltenia)

Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

Rămâi pe PRESSALERT.ro să urmărești, în timp real evoluțiile de la CeX PSD.

UPDATE 2 În timp ce la microfon s-au succedat, ținând discursuri, președintele ALDE Călin popescu-Tăriceanu sau șeful UDMR Kelemen Hunor, în sală atmosfera este lipsită de entuziasm, dacă nu chiar plictisitoare. Este așteptat discursul lui Liviu Dragnea, președintele PSD. Între timp, potrivit unor informații Digi24, Nicolae Bănicioiu a renunțat la a mai candida și a decis să o susțină pe Ecaterina Andronescu pentru postul de președinte executiv.

UPDATE 3 Discursul lui Marian Neacșu, secretarul general al PSD,  a fost unul triumfalist  în care a vorbit despre rezultatele partidului de la ultimele alegeri când ”am fost conduși admirabil de Liviu Dragnea” și ”PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea este partidul cel mai adecvat. serios, cu cea mai mare deschidere dintre partide”.  Pesedistul a a susținut că ”rezultatele guvernamentale sunt spectaculoase” și ”sunt mândru de ce s-a realizat și vă invit să fiți la fel de mândri”.  Neacșu a repetat că ”PSD este forța binelui”.

UPDATE 4 Apariția lui Liviu Dragnea la pupitrul congresului PSD, atmosfera s-a animat brusc în stradă, huiduielile întețindu-se brusc când imaginea sa a apărut pe cele două ecrane amplasate în fața Sălii Palatului. În sală, Dragnea a fost întâmpinat cu aplauze anemice, fapt ce l-a făcut pe președintele PSD să ridice vocea și să salute din nou pentru a obține aplauze mai consistente.

UPDATE 5 În timp ce Liviu Dragnea își ține discursul, Nicolae Băniciou se plimbă prin sală pentru a discuta cu candidatii. Întrebat de PRESSALERT.ro dacă își va retrage candidatura, acesta a spus că ”vom vedea dacă se va face al doilea tur de alegeri, dacă nu, mă voi consulta cu Cati Anronescu și vom stabili ce e de făcut. Eu zic ca stăm bine in acest moment”. Băniciou a pecat săse sfătuiască cu Codrin Ștefănescu, într-una din băile Sălii Palatului, unde se fumează.

UPDATE 6 Liviu Dragnea a avut un discurs plin de promisiuni, acesta vorbind inclusiv despre zile libere pentru părinții care trebuie să-și ducă la medic copiii și venituri mai mari pentru pensionari. Acesta nu s-a oprit cu ofertele, ajungând să spună că Guvernul României trebuie să se gândească la o metodă să-i sprijine financiare pe cei cu venituri foarte mici din Republica Moldova.

UPDATE 7 În urmă cu puțin timp, în fața Sălii Palatului și-au fpcut apariția mai multe persoane cu megafoane înălțate, din care se aud scandări revoltate. Cel mai probabil, aceștia sunt reprezentanți ai postului de televiziune Realitatea TV, caresusțin că nu au fost lăsați înăuntru. Aici se află și realizatorul de emisiuni al Realitatea TV Rareș Bogdan. S-a întărit și dispozitivul de jandarmi.

UPDATE 8 La sfârșitul discurusrilor, oamenii au început să iasă din sală. Nicolae Bănicioiu și Ecaterina Andronescu, ambii candidați pentru funcția de președinte exectiv în partid, vizibil deranjați de modul în care se desfășoară congresul, au făcut câteva declarații în fața jurnaliștilor. Nicolae Băniciou a spus că ”ar fi trebuit sa luăm cuvântul înainte. (…) Nu ar trebui să sfidăm nici inteligența cuiva, nici bunul simț”. Ecaterina Andronescu a precizat că ”mi-aș dori să nu înceapă voturile până nu ne spunem și noi părerea. Dacă se dau buletinele acum și lumea voteaza, eu cred că imaginea este nefericită. (…) Că una spunem și alta facem”. Iar Bănicioiu, întrebat dacă totuși se va vota fără ca vreun candidat să-și spună punctul de vedere, a replicat: ”atunci să rămână organizatorii cu toate funcțiile”. Nemulțumit a fost și un alt candidat, pentru una din funcțiile de vicepreședinți, deputatul Cătălin Rădulescu.

UPDATE 9 Votul este în plină desfășurare, buletinele fiind împărțite membrilor PSD după discursul premierului Viorica Dăncilă, ea însăși candidat pentru funcția de președinte executiv, fără ca vreun alt candidat să mai ajungă să-și expună vreo părere.

UPDATE 10 Situație absurdă la congresul PSD – se citește regulamentul pentru vot, chiar dacă majoritatea delegaților, inclusiv din Timiș, au introdus, deja, buletinele de vot și au plecat spre casă. Oficial, procesul de vot începe la ora 16.

UPDATE 11 Numărătoarea voturilor s-a încheiat, iar cea mai importantă funcție, cea de președinte executiv, este deținută, începând de astăzi, de Viorica Dăncilă. În regiunea Sud, singura unde a existat competiţie între candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte bărbat, a câştigat Adrian Ţuţuianu, în defavoarea lui Şerban Valeca, scrie Mediafax.

Viorica Dăncilă a obţinut 2880 voturi, în timp ce contracandidaţii săi Ecaterina Andronescu a primit 541 voturi şi Nicolae Bănicioiu 292 voturi. Marian Neacşu a fost reales secretar general cu 3063 voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 voturi.

Noii vicepreşedinţi aleşi la congresul extraordinar sunt:

Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov)

Carmen Dan şi Adrian Ţuţuianu (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Doina Pană şi Gabriel Zetea (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)

Mirela Furtună şi Marian Oprişan (regiunea Sud-Est)

Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu (regiunea Sud-Vest)

Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.