Prima barză a aterizat într-unul din cele două cuiburi monitorizate video din...

Prima barză a aterizat într-unul din cele două cuiburi monitorizate video din Timiș, dar a plecat din cauza frigului FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din județul Timiș, și nu numai, pot urmări și în acest an live pe Internet două cuiburi de berze monitorizate video 24 de ore din 24, aflate în satele Cărpiniș și Carani. Camerele video au fost montate, în urmă cu câțiva ani, de Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice. Recent, internauții au putut urmări momentul aterizării primei berze din acest an în cuibul din Cărpiniș, însă, după o noapte, barza a plecat.

Cristian Ilea ne-a declarat că barza, pe care cei care au urmărit-o cred că este “Cris”, un mascul botezat astfel anul trecut, care a “locuit” în cuibul din Cărpiniș, a părăsit, în această dimineață, cuibul și nu s-a mai întors. De altfel, cuibul este acoperit de zăpadă, iar temperaturile sunt scăzute în județul Timiș.

“Este prima barză din acest an care aterizează în unul din cele două cuiburi monitorizate video, din Carani și Cărpiniș, iar oamenii sunt bucuroși că s-a întors barza. Nu știm dacă este masculul de anul trecut sau dacă este o barză aflată în trecere care s-a oprit să se odihnească două zile și a plecat mai departe. De obicei, masculul este cel care vine primul, iar unii fani cred că este Cris, masculul de anul trecut botezat astfel. Cert este că barza a dormit o noapte în cuib și atât, iar în această dimineață, la ora 06.30, a plecat și nu s-a mai întors”, a afirmat Cristian Ilea.

Fondatorul primei “grădini zoologice” virtuale din România cu animale sălbatice în libertate a mai precizat că, în total, în cadrul proiectului Wildlife România, sunt montate patru camere video: două lângă cele două cuiburi de berze din Cărpiniș și Carani, una în Câmpia de Vest, unde este monitorizat un cuib ocupat de un șoim dunărean, cea mai rară pasăre din România, iar o cameră video este montată lângă o hrănitoare pentru păsări de la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

“Și șoimul dunărean este spectaculos, care este cea mai rară pasăre din România, și care clocește de cinci zile, în zăpadă, și poate fi urmărit live pe Internet”, a mai declarat Cristian Ilea.

BARZA ALBĂ.


CĂRPINIȘ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.