Primăria Timișoara, dezinteresată să se promoveze pe plan european. Turiștii, așteptați fără...

Primăria Timișoara, dezinteresată să se promoveze pe plan european. Turiștii, așteptați fără WC-uri publice în centrul orașului

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara pare să fie dezinteresată să se promoveze pe plan european din punct de vedere turistic. Cel puțin asta susține europarlamentarul timișorean Maria Grapini, care spune că s-a străduit să includă capitala Banatului într-un parteneriat european, doar că nimeni din municipalitate nu participă fizic la acțiunile organizate.

“Mi-am propus să am o întâlnire cu domnul primar Nicolae Robu, pentru că, din păcate, nu s-a înțeles că este important ca în fiecare an să facem ceva pentru proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Proiectele nu pot fi făcute la final. Până atunci trebuie să fim vizibili și trebuie să avem o strategie foarte bine pusă la punct, cu realizări care să fie nu doar pe hârtie.


M-am străduit să includ Timișoara într-un parteneriat european în care sunt mai multe state și orașe. Din România este doar Timișoara, dar câtă lume știe despre acest lucru? Până să trimită formularul de înscriere am instat foarte mult la primărie, acum că s-a trimis, Timișoara este în parteneriat, dar trebuie să fie cineva prezent în Parlamentul European, să participe la acțiuni. Primarul de la Turda a venit în Parlamentul European și a prezentat proiecte de 330 de milioane de euro. Nu se face suficient pentru promovarea Timișoarei și este păcat”, a declarat, astăzi, Maria Grapini, într-o conferință de presă, întrebată despre cum vede proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

De asemenea, Raluca Ungureanu, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, Regiunea Vest, a atras atenția asupra faptului că în Timișoara, turiștii nu au acces nici măcar la un WC public în centrul orașului, acestea fiind desființate.

“I-am întrebat, la un moment dat, pe reprezentanții primăriei dacă aduc 500 de turiști în Timișoara, să vadă centrul orașului, ar fi o modalitate prin care cele zece autocare cu turiști să poată staționa în fața Operei, iar de acolo să fac un tur pietonal? Nu am primit răspuns. Plus că toate toaletele publice din centrul Timișoarei au fost desființate. Toate acestea sunt lucruri de bază care trebuie făcute”, a declarat Raluca Ungureanu.

De asemenea, Maria Grapini a insistat că este important ca la Timișoara să fie realizat un adevărat muzeu al Revoluției, dar și să fie duse la bun sfârșit mari proiecte precum Sala Polivalentă, înainte de anul 2021. Totodată, Maria Grapini a precizat că se străduiește să promoveze din punct de vedere turistic Timișoara în Parlamentul European, doar că reușește să găsească cu greu materiale de promovare a orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.