Primăria Timișoara și Colterm, verificate de Inspectoratul de Stat în Construcții în...

Primăria Timișoara și Colterm, verificate de Inspectoratul de Stat în Construcții în cazul intervenției la poarta de pe Calea Aradului

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Stat în Construcții va face verificări la poarta de intrare în oraș de pe Calea Aradului. Instituția a fost sesizată de Prefectura Timiș, în scris, astăzi.


Cererea prefecturii vine după ce ieri seară pompierii de la ISU Timiș au intervenit pentru punerea în siguranță a porții. După tragedia din septembrie 2017, când poarta de la intrare în oraș de pe Calea Lugojului s-a prăbușit peste mașina unui tânăr student, care a murit în urma impactului, în cadrul unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență s-a dispus ca poarta de pe Aradului să fie pusă în siguranță prin îndepărtarea elementelor ce riscau să cadă. Sarcina revenea Primăriei Timișoara, care a delegat-o către Colterm. Amintim că ambele porți de la intrare în oraș au fost reabilitate cu 50.000 de euro fiecare, bani plătiți de la bugetul local al Timișoarei. Contractele au fost date prin încredințare directă către compania Stareto SRL.

Inspectorii ISC Timiș vor verifica acum dacă lucrările realizate de Colterm au fost făcute corect. „În urma evenimentelor de ieri, Instituția Prefectului a trimis ISC o sesizare cerând verificarea de urgență a modului în care s-au executat lucrările de punere în siguranță a porții de pe Calea Aradului având în vedere că este singura instituție care poate dispune măsuri coercitive”, a declarat pentru PRESSAELERT.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiș”, Daniela Fetescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.