Primarul Robu îi face tâmpiți pe organizatorii SportGuru 21k. Ce vină are...

Primarul Robu îi face tâmpiți pe organizatorii SportGuru 21k. Ce vină are Episcopia Romano-Catolică

1
DISTRIBUIȚI

Discuții tensionate la Timișoara după ce Episcopia Romano – Catolică nu a putut să organizeze tradiționala procesiune de Florii, din cauza evenimentului SportGuru Timișoara 21K.

Primarul Nicolae Robu spune că de vină pentru situația creată este chiar Episcopia, care nu a cerut aviz de la primărie pentru organizarea procesiunii religioase.

„Nu asta e problema, că și la Vatican sunt evenimente sportive. Problema este alta, vreau să spun că este regretabil să s-a ajuns la o perturbare a slujbei religioase și a acelei procesiuni care nu a mai putut avea loc. A fost o lipsă de comunicare, noi avem o relație excelentă cu Episcopia Romano-Catolică și sunt convins că acest incident nu o va umbri. Ar fi trebuit ca și Episcopia să solicite aprobare de la Comisia de Ordine Publică și atunci noi am fi știut de procesiuni și am fi avut grijă să nu se desfășoare evenimentul sportiv acolo atunci când are loc procesiunea.


Nu a existat informația și s-a ajuns acolo. Asta e acum, nu mai putem să corectăm nimic. Trebuie să avem grijă ca pe viitor să nu se mai întâmple așa ceva”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a folosit și o serie de cuvinte dure la adresa organizatorilor evenimentului sportiv la care Primăria Timișoara a fost partener, numindu-i tâmpiți. Totul după ce a aflat de la jurnaliști că toaletele și tomberoanele pentru participanți au fost amplasate lângă intrarea în Domul Catolic. „Înseamă că sunt tâmpiți, ca să fiu cât se poate de direct. Ce poți să spui de așa ceva. Regret, ce pot să vă spun, sunt uimit să văd cât îi duce mintea pe unii. Acuma suportăm consecințele, că nu putem să le dregem, dar tragem învățăminte ca să nu îi mai supraevaluăm pe viitor”, a conchis Robu.

Pentru organizarea maratonului, mai multe străzi din centrul orașului au fost blocate. Credincioșii nu au putut asculta nici slujba, din cauza boxelor instalate lângă Domul Catolic pentru maraton.

„În plus, datorită zgomotului emis de difuzoarele foarte puternice utilizate la manifestarea sportivă, Sfânta Liturghie celebrată în interiorul Domului a fost grav deranjată pe întreaga ei desfășurare. Toalete ecologice și tomberoane de gunoi au fost montate pe fațada principală a Domului și pe cea laterală (str. Radu Negru), pe unde au loc de obicei toate intrările la Liturghiile episcopale, fapt incompatibil cu niciun fel de lăcaș de cult, cu atât mai mult cu Domul, cel mai vechi simbol religios, arhitectonic și cultural al Timișoarei moderne”, a transmis Episcopia Romano-Catolică din Timișoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.