Asociaţiile de locatari, găsite vinovate de eşecul anvelopării a 200 de blocuri...

Asociaţiile de locatari, găsite vinovate de eşecul anvelopării a 200 de blocuri anual

0
DISTRIBUIȚI

200 de blocuri reabilitate termic anual – aşa suna una din promisiunile din campania electorală din 2012 făcute de actualul primar al Timişoarei. Obiectivul este departe de a fi atins, iar edilul dă vina pe cetăţenii oraşului, mai exact pe lipsa de cooperare de care s-a izbit, spune acesta, Primăria Timişoara din partea asociaţiilor de locatari din Timişoara. Doar 50 de blocuri au fost reabilitate cu bani de la UE, printr-un proiect finanţat în timpul administraţiei Ciuhandu, la care lucrările au început în timpul actualei administraţii.

„Deja am depus pentru finanţare pe fonduri europene 18 proiecte care totalizează 75 de blocuri.


3.600 de familii vor beneficia de fonduri europene pentru anveloparea blocurilor în care locuiesc. Şi vom continua, pentru că în mod sigur vor rămâne fonduri şi vom putea să intrăm în program şi cu alte blocuri. Însă am avut dificultăţi şi cu asociaţiile de proprietari. Noi am contactat 300 de asociaţii de proprietari. Din 300, abia cu 75 am reuşit să ducem lucrurile la bun sfârşit după regulile de reabilitare”, a anunţat primarul Timişoarei în cadrul audienţei online susţinute ieri.

În 2017, edilul-șef anunţa însă cu totul altceva. „Am depășit deja 100 de blocuri, la acest nivel am ajuns. Noi ne-am propus să atragem fonduri pentru 100 de blocuri, am decis ieri să ridic ștacheta și ne vom pregăti pentru cel puțin 150 de blocuri. Dacă vom reuși, vom merge până la 200 chiar. Nu depinde numai de noi, o să vedem ce fonduri vor fi disponibile. (…) Sunt în diverse stadii, pentru că noi pe măsură ce avem câte un grup de blocuri, dăm imediat la licitație pentru proiectare. Nu cred că lucrările efective vor începe înainte de primăvara lui 2018, acesta este termenul realist despre care pot sa discut”, spunea primarul în iunie 2017.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.