Primarul Timișoarei, noi ipoteze legate de cauzele din care semafoarele din oraș...

Primarul Timișoarei, noi ipoteze legate de cauzele din care semafoarele din oraș au cedat

0
DISTRIBUIȚI

Două zile de haos în trafic – de asta au avut parte șoferii din Timișoara în cursul acestei săptămâni. Semafoarele inteligente din cadrul sistemului de trafic management s-au stins, astfel că traficul din oraș a devenit un coșmar. Ieri, Primăria Timișoara nu a putut fi contactată pentru a oferi înformații, însă primarul Timișoarei a explicat pentru o parte a presei locale că de vină pentru întreruperea funcționării semafoarelor ar putea fi chiar un atac cibernetic. Astăzi, edilul timișorean a comentat pe marginea situației de ieri, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș.

„Da, din păcate s-a întâmplat un lucru grav, a apărut o pană care a scos din funcțiune cam 80% din semafoarele din oraș, care sunt în sistemul de control inteligent al traficului și în perioada în care semafoarele nu au mers a fost cumplit în oraș.


Ne pare rău, ne cerem scuze că s-a ajuns la acest disconfort. Din fericire, l-am trecut cu bine și nu au fost accidente. Din păcate, nici la ora actuală nu este cunoscută cauza. Ieri, destul de prompt s-a reușit punerea în funcțiune a tuturor semafoarelor, sigur, pas cu pas, 80% au fost căzute și punerea în funcțiune nu s-a putut face din centrul de control al semaforizării, ci a trebuit să se meargă în fiecare intersecție”, a declarat edilul.

Cât despre cauzele căderii de tensiune, primarul Timișoarei a făcut o serie de precizări suplimentare. „A fost inexplicabil. Totul s-a manifestat la început ca o cădere de tensiune. (…) Însă nu rămâne în picioare cauza aceasta, pentru că noi avem un sistem de alimentare alternativ cu ups-uri care sunt prezente în toate intersecțiile și în centrul specializat, deci prin urmare explicația trebuie să fie alta. Au venit și specialiștii de la Swarco și se încearcă punerea în funcție a comunicației dintre intersecții. Am spus și ieri, nu se poate exclude și un atac cibernetic, o intervenție a unui hacker. Nu ne putem pronunța, a apărut o informație că în 14 și 15, exact în zilele în care noi am avut probleme, au fost furtuni solare dintre cele mai intense și avertismentul era că vor fi perturbări pe sistemele de comunicații alimentate cu energie electrică”, a completat primarul Timișoarei. Acesta a explicat și că deocamdată nu poate reclama eventualul atac cibernetic pentru că nu are o certitudine că acesta ar fi avut loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.