Procesiunea de Florii a catolicilor nu a putut fi organizată, la Timișoara,...

Procesiunea de Florii a catolicilor nu a putut fi organizată, la Timișoara, pentru prima dată după 1989 FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-289132733">

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara sunt foc și pară după ce, ieri, nu au putut organiza tradiționala procesiune de Florii. Totul pentru că a fost organizat un eveniment sportiv, și anume, semimaratorul SportGuru Timișoara 21k, motiv pentru care mai multe străzi din centrul orașului au fost blocate.

„Duminică, 25 martie 2018, în solemnitatea Floriilor după calendarul romano-catolic, întregul areal dintre Str. Augustin Pacha, Piața Unirii și Str. Radu Negru au fost blocate de organizarea unei manifestări sportive, fără ca riveranii, în special instituții de cult, să fie consultate în acest sens. Din păcate, anul acesta, pentru prima dată în perioada post-decembristă, procesiunea tradițională de Florii, ce avea loc an de an între Str. Augustin Pacha nr. 4 și Domul Romano-Catolic din Piața Unirii nu a putut avea loc”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara.

De asemenea, aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că Sfânta Liturghie, oficiată în Domul Catolic, a fost „grav deranjată” de zgomotele emise de difuzoarele puternice, iar toalete ecologice și tomberoane de gunoi au fost montate pe fațada principală a clădirii.

„În plus, datorită zgomotului emis de difuzoarele foarte puternice utilizate la manifestarea sportivă, Sfânta Liturghie celebrată în interiorul Domului a fost grav deranjată pe întreaga ei desfășurare. Toalete ecologice și tomberoane de gunoi au fost montate pe fațada principală a Domului și pe cea laterală (str. Radu Negru), pe unde au loc de obicei toate intrările la Liturghiile episcopale, fapt incompatibil cu niciun fel de lăcaș de cult, cu atât mai mult cu Domul, cel mai vechi simbol religios, arhitectonic și cultural al Timișoarei moderne”, a mai transmis Episcopia Romano-Catolică din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.