Radu Almășan, solistul trupei Bosquito: „Ne este drag publicul nostru, dăm concerte...

Radu Almășan, solistul trupei Bosquito: „Ne este drag publicul nostru, dăm concerte ample și nu păcălim muzica“. Trupa revine la Timișoara cu două concerte

0
DISTRIBUIȚI
Bosquito va susţine două concerte în oraşul nostru, la Vineri 15.

Muzicienii care alcătuiesc trupa Bosquito, vor susţine două concerte la Timişoara, în zilele de 8 şi 9 martie, la Vineri 15. Fondată de Radu Almăşan în Braşov, la începutul anilor 2000, trupa a abordat un fusion de rock latin cu o gamă largă de influenţe, de la muzica ţigănească, balcanică, până la elemente simfonice şi de hard-rock. În perioada 2002 – 2006 au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziţie în topurile de specialitate din România. Trupa a lansat până acum patru albume.

În perioada 2009 – 2011 trupa a concertat în SUA, iar membrii acesteia au declarat că a fost un act recreaţional. Tot în această perioadă au lansat şi piesa „Întuneric în culori”, alături de Ovidiu Lipan Țăndărică, iar apoi au revenit în România, unde au cântat în deschiderea concertului Shakira. Piesa „Pepita”, un cover după o piesă populară mexicană făcuta celebră în anii ’60 de grupul Luis Alberto de Parana & Los Paraguayos, a adus trupei un val imens de popularitate.

Având în vedere faptul că biletele pentru primul concert din Timişoara al trupei s-au epuizat, membrii Bosquito au decis să mai cânte şi în data de 9 martie la Vineri 15, preţul biletelor fiind 50 lei. Înaintea concertelor din oraşul nostru ale trupei care a ajuns în inimile fanilor cu piese ca Bosquito, Hopa Hopa, Două mâini, Când îngerii pleacă, M-ai dat peste cap, Tu eşti iubita mea şi mult prea cunoscutul refren “dă-i înainte cu tupeu” al piesei Pepita, am fost curioşi să aflăm câteva noutăţi din tabăra trupei, aşa că l-am luat pe Radu Almășan, solistul trupei, la întrebări…


– În luna aprilie veţi cânta din nou cu Goran Bregovic la Bucureşti.


Cum s-a născut această colaborare?

– Îl admir pe Goran din copilărie, universul Bregovic-Kusturica mi-a deschis apetitul pentru cultura balcanică. De la filmele „Vremea țiganilor”, „Underground” și „Arizona Dream” mi s-a declanșat dragostea de gipsy-balkan, stil care a fost o influență majoră pentru prima perioadă Bosquito. Acest lucru a fost remarcat de multă lume, printre care și de promoterii care organizează concertele lui Goran în România. Așa am ajuns, anul trecut, să cântăm împreună la Arenele Romane. Se pare că a funcționat rețeta pentru că acum, pentru Sala Palatului, ne-a cerut direct pe noi. Abia așteptăm și abia vă asteptăm!

– Într-un anunţ, pe pagina de Facebook a formaţiei, aţi menţionat că în această primăvară vă concentraţi pe înregistrările pentru un nou album. Ce ne poţi spune despre stilul noului disc şi câte piese va cuprinde?

– Da, suntem de modă veche și lucrăm la albume, nu doar la câte un single. Deocamdată, suntem in stadiile preliminare de songwriting și producție, dar putem spune că se prefigurează un sound electric. Totuși merită punctat că nu ne apucăm de heavy metal. Vom suna tot a Bosquito, dar într-o plajă sonică mai diferită. De fapt, fanii noștri sunt obișnuiți ca fiecare album al nostru să aducă ceva nou. Încă nu știm câte piese vor rămâne, dar avem câteva cântece bune și asta este cel mai important.

– De fiecare dată când aţi concertat la Timişoara aţi avut un succes deosebit. Care este secretul unui concert cu priză la public şi ce părere aveţi de fanii voştri din Timişoara?

– Nu este niciun secret. Avem cântece bune pe care le cântăm cu dexteritate și cu chef. Ne este drag publicul nostru, dăm concerte ample și nu păcălim muzica. Cred că totul se reduce la un singur cuvânt: respect. Pentru tine, pentru muzică, pentru fani, pentru colegi, pentru înaintași, pentru tradiție. Aș fi putut face pe modestul și să dau un răspuns diplomatic dar nu ajut pe nimeni așa. Sunt mulți copii care ne întreabă același lucru: secretul succesului. Adevărul este unul singur: respectul.

– Ce noutăţi pregătiţi pentru recitalurile de la Vineri 15?

– Concertele sunt pe 8 și 9 martie, deci musai vom face un playlist atractiv pentru doamne și domnișoare. În rest, mă bazez pe interacțiunea spontană intre noi și public. Atunci se nasc momentele memorabile. Dacă le regizezi, niciodată nu ies cum trebuie.

Foto: Adi Hadade

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.