Radu Nicosevici: „Primarul Timișoarei nu are calități de om politic”. De ce...

Radu Nicosevici: „Primarul Timișoarei nu are calități de om politic”. De ce crede președintele Academiei de Advocacy că Robu trebuie să-și schimbe atitudinea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Atacurile virulente la adresa presei locale, conflictele din interiorul partidului și relațiile tensionate cu alte instituții politice îl fac pe Radu Nicosevici să creadă că Nicolae Robu „nu are calități de om politic”. Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, președintele Academiei de Advocacy a comentat recentele derapaje ale primarului Timișoarei, care nu ezită să dea vina pe „greaua moștenire” atunci când întâmpină dificultăți administrative.

„Mi se confirmă niște puncte de vedere pe care le aveam, cum că Robu nu are calități de om politic. S-a scurs toată perioada, de când domnul primar a fost senator și a lucrat în instituții politice de vârf, nu mi-a dat niciun semnal că s-a maturizat, că i-a crescut abilitatea ca om politic, că s-ar fi profesionalizat. Mă așteptam ca dânsul, ca profesor universitar, ca om învățat cu învățatul, să facă un curs intensiv de om politic, să înțeleagă mecanismul și arta compromisului în politică. A avut o serie de gafe în interiorul partidului, îndepărtându-și oameni extrem de importanță din structură, de care depinde. Nu înțelege că partidul este o echipă. Există o criză de leadership în interiorul partidului”, a opinat Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, aflat în studioul HDV.

Pentru ca lucrurile să capete o altă turnură este nevoie neapărată de o schimbare asupra modului în care se raportează primarul Timișoarei, crede Nicosevici. „Domnul Robu trebuie să înțeleagă că trebuie să schimbe complet modul de comportament în relația cu presa, cu partidele cu care are relații, cu consiliul județean.


relația cu colegii de partid și chiar cu colegii din cadrul primăriei. Dacă nu se întâmplă asta, suntem într-un permanent conflict, care e absurd”, a spus Radu Nicosevici, care crede că necesitatea unei săli polivalente care dă deservească Timișoara este mai importantă decât plasamentul său. „Pe mine, ca cetățean, mă interesează să existe investiția. Mă interesează mai puțin acest meci absolut gratuit și cretin care nu are niciun fel de noimă, între doi lideri. Suntem puși în situația de a nu se face deloc”, a adăugat președintele Academiei de Advocacy.

De departe cea mai neagră bulină pe care o are Nicolae Robu este relația cu jurnaliștii locali, pe care i-a jignit ca la ușa cortului, folosind un limbaj nedemn pentru un om cu funcția sa. „Am fost deranjat cu mult înainte de faptul că primarul a adresat diverse calificative și avea comportamente pe care nu le întâlnisem cel puțin în vremea când lucram în presă. Presa a avut o inițiativă lăudabilă prin protest. Trebuia să se întâmple cu ani de zile în urmă. Semnalele au fost suficiente, dar în ceasul al 12-lea a existat până la urmă un curent unitar de opinie și presa a avut o atitudine civilizat. Eu, în locul lui Robu, m-aș fi folosit de acest moment ca să introduc instituția purtătorului de cuvânt. Dacă va continua să comunice cum a făcut-o până acum nu va face altceva decât să pregătească o criză mai gravă într-o perioadă viitoare”, a specificat invitatul PRESSALERT LIVE.

Aprecierile adresate din senin de Nicolae Robu către DNA și lupta anticorupție sunt considerate de Radu Nicosevici drept. „o banalitate, un lucru care e neinteresant”. „Nu e foarte important să spun că e total neimportant ce spune el de o instituție sau alta. Dânsul este un personaj politic care simte nevoia să spună foarte multe, iar din cauză că face asta, uzează interesul opiniei publice. Apropierea și simpatia lui excepțională pentru DNA poți să o speculezi din dorința de a fi simpatizat de instituție. Toată lumea dorește să se bucure de simpatia acestei instituții”, a conchis Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.