Radu Nicosevici: „Se prefigurează o criză majoră în justiție”. Ce părere are...

Radu Nicosevici: „Se prefigurează o criză majoră în justiție”. Ce părere are președintele Academiei de Advocacy despre desecretizarea protocoalelor SRI VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a caracterizat interviul acordat de Sebastian Ghiță săptămâna trecută drept „un mare fâs”. Invitat aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Nicosevici a explicat de ce interviul acordat de fostul premier Victor Ponta i-a stârnit mult mai mult interesul.

„Interviul parțial al lui Sebastian Ghiță a fost anunțat cu surle, tobe, a fost un marketing excepțional, ca în final să fie un fâs. Nimic deosebit. Am aflat că există o fotografie a lui Kovesi, în mijlocul familiei, însă nimic prea mult. În finalul săptămânii a fost o mare bombă, interviul de două ore și ceva cu fostul prim-ministru, Victor Ponta. L-am ascultat cu atenție, am încercat să înțeleg despre ce e vorba, iar aici s-a conturat statul vertical, paralel, dar și alte elemente referitoare la grupuri de interese, de forță. Au fost niște povești interesante, care au fost negate ulterior”, a spus Nicosevici, în studioul HDV.

În ciuda parțialelor dezvăluiri, încrengătura creată în vârful piramidei s-a complicat și mai mult.


„Constatăm că există o întreagă rețea de relații, care au fluctuat de-a lungul timpului. Discutăm de o mare ”șerpăraie”. La ora asta, dacă am da o lucrare de control, să încercăm să punem pe linie prietenii, dușmanii, adversarii, să încercăm să decriptăm adevărul, nu am ști. Nu se va tăia nodul creat”, a opinat președintele Academiei de Advocacy.

Prin desecretizarea protocoalelor dintre SRI și instituțiile de forță, care s-a aflat pe agenda publică a coaliției de guvernare PSD-ALDE, se vor afla doar „fracțiuni de adevăr”, crede Radu Nicosevici. „În baza protocoalelor s-au utilizat sisteme de monitorizare tehnică, ascultare, filmare a unor personalități politice. Care au avut acces la aceste scule, i-au pus în dificultate pe ceilalți și le-au făcut o serie de dosare, unele care intră în justiție, altele fluturate în momente cheie. Ne uităm la acest serial fără început și fără de sfârșit, care nu va rezolva lucrurile, care reașează taberele. Probabil unii vor muri politic”, a menționat președintele Academiei de Advocacy.

Mișcarea prin care li se acordă posibilitatea magistraților de a se retrage mult mai repede din activitate și de a primi o pensie uriașă este considerată de Radu Nicosevici drept „o imensă mizerie, porcărie, o mișcare super jegoasă”. „Este posibil ca o treime dintre magistrații din România să plece, iar înlocuirea lor nu este o treabă simplă. Se prefigurează o criză majoră în justiție, creată de decidenții politici la putere, care sunt direct interesați să apară această pauză de justiție”, a conchis Nicosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.