Ripensia Timișoara respiră prin succesul obținut în fața Brăilei. ”Dublă” Mediop, dar...

Ripensia Timișoara respiră prin succesul obținut în fața Brăilei. ”Dublă” Mediop, dar și o pierdere importantă pentru roș-galbeni GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Roș-galbenii rămân neînvinși în 2018 sub comanda lui Paul Codrea. Astăzi, FC Ripensia a învins-o pe codașa Dacia Unirea Brăila, scor 2-1, prin ”dubla” golgheterului Mediop Ndiaye. Vestea proastă pentru formația timișoreană e pierderea portarului Dalin Munteanu, care s-a accidentat grav în prima repriză. Cu acest succes formația din Ciarda Roșie se distanțează la cinci puncte de zona periculoasă a B-ului.

”Ripi” sub comanda lui Codrea a debutat pozitiv și acasă în noul an. După o lovitură liberă periculoasă executată de Călin Toma, timișorenii s-au avântat în ofensivă. În minutul 7 Bădăuță recuperează o minge din picioarele lui Țăranu, îl servește pe Mediop iar senegalezul îl execută pe Botaș din opt metri. Peste două minute și Apro și-a arătat calitățile de executant la fazele fixe, dar portarul Brăilei s-a opus. Oaspeții au făcut prima schimbare devreme, când Bucur nu a mai putut continua jocul și a fost înlocuit cu Ciucureanu. Egalarea a venit în minutul 25. Vitan centrează din stânga iar tânărul Banyoi îi ia fața lui Bocșan și înscrie cu o execuție spectaculoasă în plasa laterală. Peste trei minute lucrurile par să se înrăutățească pentru amfitrioni. Dalin Munteanu iese la o minge în marginea careului, e incomodat și aterizează greșit. Timp de circa trei minute a fost întreruptă partida pentru ca goalkeeperul să fie dus la ambulanță. Partea bună pentru timișoreni e că l-au ales ca rezervă pe Contra, tot un portar sub 21 de ani. Acesta a fost nevoit să evolueze în prima repriză cu un maiou verde deoarece își alesese neinspirat tricoul, albastru ca echipamentul Daciei. Același Banyoi, cu calități impresionante pentru vârsta sa (18 ani), putea să ducă Brăila în avantaj înainte de pauză, dar nou intratul între buturile Ripensiei a respins bine peste poartă.

În repriza a doua ambele echipe au continuat să-și hrănească aportul ofensiv. Gazdele au avut însă mai mult succes. După un început cu Brăila mai prezentă și mai periculoasă la poarta dinspre dâmb, ”Ripi” a revenit în atac. ”Raidurile” s-au încheiat cu bine în minutul 69. Adrian Popa e mai rapid ca Vitan, preia în careu și e lovit puternic peste picioare de adversar. Penalty-ul e transformat de același Mediop. Senegalezul asigurându-și întâietatea în fruntea ”puncheur-ilor” ligii secunde. Vizitatorii nu au cedat și au fost periculoși pe final, dar nici Anghelina, de la distanță (min. 80), nu a găsit ținta. Puțină tensiune a existat și după ultimul fluier, prin urmare Gabriel Niță a văzut al doilea galben pentru proteste și a fost eliminat de Denis Haidiner.

Pentru roș-galbeni punctele de azi înseamnă cimentarea locului 11, cu 29 de puncte, Brăila se scufundă deocamdată pe ultima poziție între formațiile rămase în competiție, cu doar 18 puncte adunate.

FC Ripensia: D. Munteanu (32 M. Contra) – Bocşan, Burdeţ, Apro (66 Ţugui) – Ad. Popa (cpt.), Mânecan (85 Stoi), Zurbagiu, C. Toma – Ad. Ungureanu – Mediop, Bădăuţ. Antrenor: Paul Codrea.

Dacia Unirea Brăila: Botaş – G. Niţă, Ţăranu, Hamza, Al. Nicola – Anghelina, Stănciulescu (cpt., 84 Dushkaj) – A. Manea, Ol. Bucur (12 Ciucureanu), Vitan (70 Cubleşan) – Banyoi. Antrenor: Alin Pânzaru.

Paul Codrea, modificare din mers

Ripensia surprinde uneori și prin sistemul pe care-l folosește.


Astăzi, Codrea a mizat pe un mobil 5-3-2/3-5-2 iar în partea secundă a decis că are nevoie de patru mijlocași. ”Am jucat cu o contracandidată, dacă pierdeam intram în horă, nici cu această victorie nu suntem liniștiți, dar măcar respirăm un pic. Putem pregăti cu încredere meciul următor. Am simțit că la mijloc aveam anumite probleme, am decis să introduc un mijlocaș, nu știu dacă a fost mutarea decisivă, dar e bine că am câștigat. Le-am spus la pauză că putem câștiga, poți marca și să câștigi în minutul 90, nu neapărat din prima parte… Brăila e o echipă tânără, au schimbat mulți jucători, care e preocupată de joc, prin asta au impresonat, îi felicităm și pe ei pentru prestație”, a declarat Paul Codrea, aflat la primul succes în B ca tehnician.

Antrenorul Ripensiei are vești îngrijorătoare legate de Munteanu, dar se bucură că Mario Contra a făcut față provocării. ”Dalin am înțeles că e destul de grav, genunchiul i s-a umflat, e suspect de ruptură de ligamente încrucișate… Mă bucur pentru Contra, chiar cred că a avut o prestație bună. Mă bucur că l-am debutat și echipa a câștigat. Probabil va prinde mai multă încredere. Ne bucurăm că a rămas Mediop, sperăm să dea cât mai multe goluri și la vară să facă pasul spre o echipă de top din România”, a conchis Codrea.

”Am pierdut pe un fond de joc bun, probabil e antrenorul slab. Pe două greșeli individuale. Două situații simple pe care le puteam rezolva… La penalty jucătorul spune că a dat în minge, nu mai contează, nu te pui în situația să dai într-o minge pe care nu o vezi… altfel, am făcut un joc bun, dar pierdem puncte cu echipe din zonă și ne înfundăm. Efortul colectiv a fost bun, ca la Suceava. Preferam să jucăm slab și să câștigăm puncte… Finanțarea se va rezolva, sper, parcă lucrurile intră pe un făgaș bun, dar rămânem într-o zonă a retrogradării, asta e problema mea. Am început jocul cu șapte jucători U21… probabil lipsa experienței lor face să nu gestionăm bine”, a spus și Alin Pânzaru, ”principalul” Daciei Unirea Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.