Robu promite: din 2019, în Timișoara vom avea deszăpezire ca în filme....

Robu promite: din 2019, în Timișoara vom avea deszăpezire ca în filme. Cetățenii vor supraveghea totul de pe telefon

1
DISTRIBUIȚI

Sunt ore bune de când se intervine pentru deszăpezire pe străzile din Timișoara. Conform viceprimarului Dan Diaconu care supraveghează procesul de deszăpezire în condițiile în care city-managerul Robert Kristof este plecat din oraș, compania Retim a intervenit cu șapte răspânditoare pentru sare cu lama, între orele 22.00 și 07.00 dimineata, folosind în total 78.5 tone sare.


SDM a intervenit și ea cu patru încărcătoare frontale, patru răspânditoare pentru sare, două autospeciale, opt autobasculante cu lama între orele 22.00 si 7.00 dimineața. Au fost folosite, în total, 60 de tone de sare.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunță că de anul viitor situația se va schimba radical, totul după ce primăria va scoate la licitație contractele pentru deszăpezire. Edilul spune că city-managerul Robert Kristof lucrează la elaborarea caietului de sarcini pentru noul contract de deszăpezire. „Toate străzile vor fi incluse în contract, ca să se poată intra pe toate străzile. O să cerem utilaje de toate gabaritele și va fi obligatoriu ca firmele care participă la licitație să aibă și utilaje mici pentru străzile mai înguste și va fi obligatoriu ca participanții la licitație să aibă sistem de monitorizare prin GPS. Vrem să facem ca de pe telefon sau calculator cetățenii să poată vedea procesul de deszăpezire, cum se circulă cu utilajele, dacă sunt sau nu cu lamele ridicate. Vom folosi culori diferite pentru a marca traseele astfel încât să se înțeleleagă de câte ori s-a trecut pe ele”, a declarat Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.