S-a deschis Salonul Internațional de Vinuri VinVest. Peste 300 de sortimente, degustate...

S-a deschis Salonul Internațional de Vinuri VinVest. Peste 300 de sortimente, degustate la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-394417031">

Iubitorii de vinuri sunt așteptați, începând de astăzi și până duminică, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Aici are loc a 15-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest, cu o săptămână înainte de sărbătorile pascale.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc, astăzi, în prezența directorului salonului, dar și al unor invitați speciali, precum europarlamentarul Maria Grapini sau prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, precum și din țările vecine.

“Într-un an cu o mare încărcătură emoțională, în anul Centenarului Marii Uniri, vă mulțumesc din suflet pentru prezența la ediția a 15-a a Salonului Internațional de Vinuri VinVest și la a 13-a ediție a Concursului Național de Vinuri. Timișoara este un pol marcant în sectorul vitivinicol”, a afirmat Lucia Pîrvu, directorul VinVest.

La deschiderea oficială a VinVest a fost prezentă și Florica Chiriță, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, care a precizat că în anul Centenarului se scrie istoria vinului la Timișoara.

“Suntem mândri că în acest moment important pentru toți românii, anul Centenarului Marii Uniri, se scrie istoria vinului la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș. Timp de trei zile, expozanții fac ca iubitorii de vin să fie prezenți la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. În județul Timiș, sectorul vitivinicol are o suprafață de 3.803 hectare, producția medie de struguri este de 11.000 de kilograme pe hectare și multe soiuri de vin au fost premiate de-a lungul anilor la cele mai importante concursuri internaționale”, a precizat Florica Chiriță.

Peste 300 de sortimente de vin sunt pregătite să fie degustate de iubitorii de vin, timp de trei zile, în cadrul Salonului Internațional de Vinuri VinVest. “Din toate regiunile istorice, anul acesta producătorii de vin și-au dat mâna în cinstea Centenarului Marii Uniri și serbează la Timișoara identitatea vinului românesc. Vă așteptăm, în preajma Paștelui, cu vinuri, vinuri spumante, distilate, cidru, produse bio, senzaționale oferte ale turismului viticol”, transmit organizatorii.

Persoanele interesate să participe la ediția din acest an a VinVest sunt așteptate vineri și sâmbătă între orele 10.00 – 19.00, iar duminică între 10.00 și 17.00. Un bilet de intrare costă 25 de lei, sumă pentru care fiecare persoană primește ca souvenir un pahar special pe care îl poate folosi la degustări în salon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.