Șapte ani fără Uțu Strugari. Ce mesaj transmit foștii săi colegi de...

Șapte ani fără Uțu Strugari. Ce mesaj transmit foștii săi colegi de la Teatrul Național Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi se împlinesc şapte ani de când tânărul şi talentatul actor al teatrului naţional timişorean, Ioan „Uţu” Strugari, care visa o viaţă şi o carieră frumoasă, s-a stins din viaţă, la doar 29 de ani. În amintirea acelei triste zile, prietenii şi colegii săi din teatru doresc să atragă atenţia că este timpul ca societatea să nu mai permită pierderea unor oameni atât de tineri şi nevinovaţi.

„Acum şapte ani, şansa lui Uţu a venit prea târziu; un sistem medical care acordă prevenţiei importanţa cuvenită, care îşi apleacă atenţia asupra fiecărui om, un sistem de urgenţe prompt, poate că l-ar fi salvat.


Ulterior, lupta îndârjită a medicilor pentru viaţa lui Uţu nu a mai putut fi câştigată”, spun cei care alcătuiesc echipa teatrului. „Amintindu-ne mereu şi mereu de acest actor a cărui tinereţe a imprimat rolurilor sale o energie cu totul aparte, sensibilitate şi căldură, numele lui Uţu Strugari va deveni numele tuturor acelora care, în alte condiţii ale sistemului medical, ar fi putut rămâne alături de cei dragi” au adăugat ei.

În memoria actorului plecat atât de devreme din această lume, sala Studio a teatrului naţional îi poartă numele, „cu speranţa într-o societate care să aibă grijă de oameni, o societate capabilă să construiască un sistem medical responsabil, precum şi un sistem de urgenţe eficient, centrat pe pacient, prin grija faţă de fiecare respiraţie a oamenilor” mărturisesc cei din echipa teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.