Șase elevi din Timiș simulează din nou Evaluarea Națională după ce o...

Șase elevi din Timiș simulează din nou Evaluarea Națională după ce o profesoară le-a pierdut lucrările

0
DISTRIBUIȚI

evaluare clasa a IV-a

Ghinion cu carul pentru șase elevi de clasa a VIII-a înscriși la Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon” din Timișoara. Aceștia vor susține, mâine, din nou simularea Evaluării Naționale la Limba Română, după ce o profesoară le-a pierdut lucrările. Totul s-a aflat în momentul în care au fost făcute publice rezultatele la simularea Evaluării Naționale, pe 16 martie, iar cei șase elevi nu se regăseau pe listă.

“Am avut o problemă la proba de Limbă și Literatură Română din cadrul simulării Evaluării Naționale, în sensul în care una dintre profesoare mi-a adus teancul ei de lucrări pe care le-a avut la corectat și mi le-a predat eu nu le-am numărat. După ce s-au afișat rezultatele am constatat că lipsesc șase lucrări care, din păcate, nu știm ce s-a întâmplat cu ele și sunt rătăcite, ca să zic așa.


Profesoara a spus că le-a rătăcit și că nu mai știe ce este cu ele, crede că le-a uitat într-o geantă și nu le-a mai găsit”, a afirmat Ion Ionici, directorul Liceului „Calderon” din Timișoara.

Ion Ionici spune că imediat după ce s-a aflat că lucrările au fost pierdute, s-a discutat cu părinții și cu copiii. De asemenea, a fost informat Inspectoratul Școlar Timiș, care a deschis o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Totodată, o adresă a fost trimisă Ministerului Educației Naționale, care a fost de acord ca cei șase elevi să mai dea încă o dată proba scrisă la Limba Română, mâine.

“Părinții și copiii au colaborat cu noi, nu au fost extrem de supărați când au aflat, au zis că totuși dacă se poate să se mai dea o dată simularea. În momentul în care am aflat, am anunțat Inspectoratul Școlar Timiș, care a anunțat Ministerul Educației. Cu aprobarea ministerului, mâine reorganizăm pentru cei șase copii, cu aprobarea părinților și a elevilor, proba de simulare a Evaluării Naționale la Limba Română. În plus, sunt cercetări la nivel de inspectorat școlar și de școală ca să vedem ce s-a întâmplat”, a mai precizat Ion Ionici.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.