Scăderea salariilor din Primăria Timișoara, declarată ilegală de juriștii instituției. Reacția lui...

Scăderea salariilor din Primăria Timișoara, declarată ilegală de juriștii instituției. Reacția lui Robu

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, e foc și pară la adresa juriștilor din primărie, după ce aceștia au fost împotriva inițiativei sale de a scădea salariile angajaților din cadrul Direcției de Urbanism. Proiectul a fost postat pe site-ul instituției în urmă cu mai multe zile și nu are nici acum atașată anexa prin care se stabilesc salariile. Trebuie spus că proiectul a primit aviz negativ de la departamenul juridic al primăriei, lucru care l-a înfuriat de-a dreptul pe primarul Nicolae Robu.

„O să vedeți și la ședința de consiliu de astăzi.


Știți bine că am propus restabilirea salariilor, nu pedepsirea nimănui, ci restabilirea salariului pentru un număr de angajați. Raportul serviciului juridic este unul demn de un serviciu avocățesc plătit de cei vizați de reducerea salariilor. E demn de așa ceva și îi invit pe autori să plece să se facă avocați în disputele cu primăria pentru că ei nu servesc această instituție, de fapt, decât foarte sporadic. Mai nou, teoria este următoarea: nu contează dacă unul își face treaba sau nu își face treaba, nu contează, trebuie să îl plătești la fel și să îi dai calificativul ‘foarte bine’. E pentru prima dată când nu toți au luat calificativul ‘foarte bine’. Și deja sunt proteste ale celor care nu au luat calificativul ‘foarte bine’. Unde am ajuns? Cât de bolnavă este această instituție și nu am pârghiile să o însănătoșesc – din păcate, și vom recurge la ele, cu toate riscurile de rigoare – decât cu riscul unor procese, și mie îmi displac procesele. Mai mult, mă mai trezesc că sunt acuzat de abuz pentru că eu vreau să fac ordine. Nu e normal ca oameni care nu au niciun pic de eficiență în activitatea lor, cu dovezi foarte clare, prin comparație cu colegii lor care fac aceeași muncă, să câștige la fel. Mi s-a scris o pledoarie pe câteva pagini prin care mi se spune că nu pot fi salariile restabilite, deși legea e foarte limpede, salariile angajaților se stabilesc la propunerea primarului de către consiliul local. Nu e nimic, că dacă nu pot fi diferențiate, le uniformizez, jos le uniformizez”, a declarat primarul Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. dumneata nu esti in stare sa iti faci cladirea in care se afla sediul PNL care se afla intr-o paragina perpetua ce sa faci dumneata ordine in municipiul asta? Ai facut doar dezordine si conduci institutia dupa bunul plac ,uzezi de legi doar cand sunt in favoarea dumitale ,cand ti-s potrivnice faptelor tale legile nu exista .Ai distrus orasul .Sanctionezi pe altii ca isi lasa cladirile in paragina pe dumneata nu te sanctionezi cu amenda de la Politia Locala si nici nu te supraimpozitezi desi nu ai niciun document care sa ateste ca faci eforturi pentru reabilitarea cladirii de pe Gh Lazar nr.1 acolo unde se afla sediul PNL.Pe altii ii indemni sa se mute in Lipovei pe dumneata cu sediul PNL nu te indemni .I-ati partidul si mutati-va voi in Lipovei sau Soarelui ca nu sunteti in stare sa va renovati cladirea .RUSINE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.