Victorie reconfortantă pentru SCM Politehnica în fața unui adversar tare. Timișorenii au...

Victorie reconfortantă pentru SCM Politehnica în fața unui adversar tare. Timișorenii au stopat seria de succes a Turdei FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus Ilieși

Formația de handbal alb-violetă continuă să surprindă. După eșecurile dure pe teren propriu cu formațiile bucureștene SCM Politehnica a învins într-o manieră entuziasmantă puternica Potaissa Turda, ocupanta locului secund din Liga Zimbrilor. 28-21 (13-7) a fost scorul jocului din runda 23 a Ligii Zimbrilor, rezultat în urma căruia elevii lui Pero Milosevic rămân pe ultima treaptă a podiumului.

Totul a funcționat astăzi pentru Poli, care pare că și-a recăpătat forma de la finele anului trecut. În minutul 10 tabela indica 5-1 pentru gazde. Potaissa, însoțită de o galerie inimoasă, s-a regăsit cu greu în prima parte, având doar patru goluri marcate până cu câteva minute înainte de pauză. Un merit la acest aspect, pe lângă apărarea bună a alb-violeților, l-a avut portarul Adam Savic, care și-a spălat din păcatele duelurilor când nu avea concurență pe bancă. Avantajul mare stabilit după prima repriză, de șapte goluri, avea să se și mărească în partea secundă. Șania, de la 7 metri, a făcut 16-8, apoi Orbovic a dus scorul la un neverosimil 20-11. S-a ajuns și la +10 cu mai bine de șase minute rămase din dispută, când Orbovic a punctat pentru 25-15. Pe final timișorenii și-au permis să facă și spectacol. Santeiu înscriind un gol care poate dacă nu ar fi fost vorba de moralul foare bun i-ar fi ieșit doar la antrenamente.

Succesul o păstrează pe SCM Poli pe locul 3, acum la patru puncte distanță de Turda cu trei etape rămase din campionat. Bănățenii vor câștiga la masa verde următorul duel, cu Odorhei, între timp din campionat s-a retras și Iașiul. Turdenii aveau nu mai puțin de șapte victorii la rând înainte de deplasarea pe Bega.

SCM Politehnica (marcatori): Marjanovic 6 goluri, Orbovic 5, Cîmpan 4, Krsto Milosevic 3, Vuk Milosevic 2, Șania 2, Fenici 2, Santeiu 3, Lasica 1.

SCM Poli se pregătește de Cupă

Următoarele dueluri pentru alb-violeți vor fi în Final Four-ul Cupei României, programat la Constanța.


Sâmbătă, 17 martie, de la ora 12.30, Poli întâlnește Minaur Baia Mare în semifinale.

”Adevărul e că sunt foarte mulțumit. În ultimele zile situația nu a fost bună. Fenici a făcut doar două antrenamente cu echipa. Daskaloski a revenit… Au fost probleme și cu alți jucători… Mă bucur că Cristi a putut juca, defensiva a avut forță. Împreună cu Adam Savic apărătorii au jucat perfect, cu multe momente bune în atac. Ne bucură succesul în fața unei echipe precum Turda… Trebuie să facem un efort și în Cupă, la Constanța. Ultimele două jocuri au fost foarte bune. Noi am pierdut când a venit mult public, așa că sunt mulțumit acum, de toate aspectele. Ne-am învățat lecția iar astăzi Adam Savic a apărat foarte bine, a prins ritm acum e în formă. A fost și arbitrajul în acele jocuri… Important e să ne prezentăm bine în primul joc la Constanța, cu Baia Mare”, a declarat Pero Mlosevic.

”Timișoara a prestat azi un joc foarte bun, clar, bine așezați tactic în apărare. Noi venim după o perioadă încărcată, cu jocuri bune, victorii. Practic succesul cu CSM a fost pasul cel mai mare. Am încercat să ne asigurăm locul 2 la finalul sezonului regular. Se pare că energia băieților, fizică și psihică s-a cam încheiat, avem nevoie de această pauză. Dacă pierdeam cu CSM puteam ajunge undeva până pe 5, am încercat să ținem de acest loc 2, am muncit mult și meritam să fim acolo. Practic noi azi nu prea am fost în Sala Olimpia. Băieții sunt motivați, sper să ne revenim cât de repede. E un campionat foarte echilibrat, echipele cu două jocuri acasă în play-off nu sunt sigure de calificare. Noi ne dorim tot în acest sezon de primăvară”, a spus Horațiu Gal, tehnicianul Turdei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.