Sejururi începând de la 60 de euro la Târgul de Turism Vacanța,...

Sejururi începând de la 60 de euro la Târgul de Turism Vacanța, la Timișoara. Cu ce oferte vin expozanții

0
DISTRIBUIȚI

Oferte pentru toate gusturile și toate buzunarele la Târgul de Turism Vacanța, organizat de astăzi și până duminică la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Peste 20 de agenții de turism și expozanți prezintă destinații de vacanță și pachete cu preț redus în cadrul celui mai mare eveniment de profil.

Potrivit organizatorilor, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) din România, printre destinațiile de interes pentru public, anul acesta, se anunță Egipt, Mexic, Jamaica și alte locații exotice. Vizitatorii pot afla în cadrul târgului mai multe informații despre destinații, acces, costuri și condiții de cazare, programe și activități de timp liber.

Ofertele sunt reduse și cu 30 la sută, iar pentru rezervările din timp prețurile sunt mult mai mici. De asemenea, o agenție de turism oferă, pe perioada târgului, sejururi începând de la 60 de euro în Albania sau de la 70 de euro în Grecia.

“Timișorenii sunt foarte interesați de croaziere, toate agențiile expozante având oferte foarte interesante.


Pentru pachetele cumpărate cu 6-7 luni în avans costurile sunt accesibile și pot fi plătite și în rate. Pachetele de vară sunt și cu 30 la sută mai ieftine în această perioadă, sunt oferte pentru grupuri, care combină destinații și tipuri de călătorii, de exemplu excursii de weekend cu croaziere. Cine dorește să își planifice concediile în țară și străinătate beneficiază de informații de la mai multe agenții de turism, astfel că se pot alege pachetele cele mai potrivite”, a declarat Raluca Ungureanu, președinte ANAT Regiunea Vest.

Ca destinații favorite, în 2018 se mențin Grecia, Turcia, dar și România datorită facilităților de care publicul dispune prin programele pentru litoralul Mării Negre și datorită tichetelor de vacanță.

“Turismul românesc este interesant pentru public. Sunt disponibile pachete de tip city-break, oferte pentru stațiunile balneare, pentru litoral și Delta Dunării. Tichetele de vacanță, plata în rate, perioadele de început și final de sezon, extra sezon, au crescut numărul sejururilor interne. Trendul arată creșteri de peste 15% pentru turismul intern”, a adăugat și Lucia Morariu, membru ANAT.

Maria Grapini, europarlamentar, prezentă la deschiderea Târgului de Turism a subliniat că România are o mare șansă în domeniul turismului, având în vedere tendințele la nivel european precum și interesul tot mai mare pentru creșterea calității în sectorul serviciilor turistice.

“Turismul trebuie să fie o politică de țară, România are oportunități. Anul 2018 a fost votat de Parlamentul European ca anul turismului. Uniunea Europeană a început să pună accent în ultimii ani pe turism. Și România trebuie să facă ceva în acest domeniu, mai ales că operatorii de turism au început să crească standardele de calitate”, a spus și Maria Grapini.

În cadrul târgului va fi organizat, sâmbătă, și concursul Miss Turism 2018, publicul fiind invitat să admire participantele și să participe la desemnarea câştigătoarei. Părinții își pot lăsa copiii în grija educatorilor de la locul de joacă, în timp ce consultă ofertele agențiilor de turism.

Programul târgului va fi în intervalul orar 10.00 – 19.00, de vineri până duminică, cu intrare gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.