Ce crede consilierul local PSD Sorin Ionescu despre „statul paralel” VIDEO

Ce crede consilierul local PSD Sorin Ionescu despre „statul paralel” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Ionescu, consilier local social-democrat, s-a numărat printre participanții de la Congresul PSD, de la sfârșitul săptămânii trecute. Invitat la PRESSALERT LIVE, cel care este și directorul Colegiului Național Bănățean crede că în urma congresului s-au omis chestiuni importante, iar altele nesemnificative au luat prim-planul.

„Toată lumea discută aspectul organizatoric și cel al prezenței feminine din sală. Primul lucru extrem de important care a intrat în umbră este faptul că pentru prima dată un partid stabilește o paritate între bărbați și femei. Nu vreau să trecem cu vederea. În țară mentalitățile sunt învechite, statutul femeii este inferior cel al bărbatului, clasa politică și reprezentativitatea ei este una pur misogină. Prin această decizie PSD obligă și alte partide să meargă pe aceeași linie”, a fost de părere Sorin Ionescu, consilier local PSD, invitat în studioul HDV.

Totuși, oameni importanți din istoria recentă a PSD-ului, precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase, au fost „omiși” de organizatorii congresului. „Ar fi fost o bucurie să îi avem în mijlocul nostru. Prezența lor ar fi fost binevenită oricând. Am înțeles că și anumiți organizatori spuneau că a fost o eroare”, a admis invitatul PRESSALERT LIVE.


În ciuda controverselor în care este angrenat Liviu Dragnea, a conflictelor deschise atât în interiorul partidului, dar mai ales în afara sa, Sorin Ionescu are în continuare încredere în liderul PSD. „Trebuie să recunoaștem că, cu Dragnea președinte, PSD a câștigat alegerile, și vă spune un om care în unele momente a avut păreri diferite față de politica de la centru. Sigur că ceea ce trebuie să ne preocupe ca social-democrați este ca linia partidului să fie menținută cea de stânga. Valoarea unui lider politic este dată de numărul de voturi pe care poate să le obțină la un moment dat. Cred că ne concentrăm prea mult pe o singură persoană și prea puțin pe ce fac organizațiile”, a mai spus consilierul local PSD.

Sorin Ionescu crede ca la nivelul conducerii centrale nu ar mai trebui să se creeze confuzii în ceea ce privește „statul paralel”, iar rolurile altor instituții să nu fie interpretate. „Cred că facem, totuși, confuzii terminologice. Deși am auzit acest concept de stat paralel, nu reușesc să-l definesc. Cât despre paralela SRI – Securitate avem confuzie. Securitatea a fost desființată în 1989. Poate că e incorect că nu am avut un proces al securității, iar pe de altă parte SRI e o structură activă a statului român, care face parte din segmentul apărare. Să aruncăm cu noroi în anumite instituții mi se pare cel puțin incorect și nedrept. Că anumiți oameni greșesc, fac erori, e foarte posibil, dar e cazul să discutăm punctual cum s-a văzut într-o serie de rapoarte și să nu punem toată instituția într-o fantă de lumină”, a declarat Sorin Ionescu, consilier local PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.