Spectacole mari, în vizită la teatrele din Timișoara

Spectacole mari, în vizită la teatrele din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Trei spectacole de excepţie puse în scenă la Sankt Petersburg şi Bucureşti vor fi prezente în premieră pe scena timişoreană, în cursul săptămânii viitoare.

Compania „Saint Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov”, al cărei fondator este absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia şi prim-solist la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, va fi prezentă pe scena operei timişorene astăzi, de la ora 20.00, cu o unică reprezentaţie în această stagiune la Timişoara, spectacolul-eveniment „Frumoasa din pădurea adormită” , un balet în trei acte şi un prolog de Piotr Ilici Ceaikovski, cu un libret de I. Vsevolojki şi M. Petipa, după povestea lui Charles Perrault.

Este al doilea balet a cărui muzică a fost compusă de Ceaikovski, după „Lacul lebedelor” şi înainte de „Spărgătorul de nuci”, compozitorul fiind impresionat de „subiectul atât de poetic şi atât de apt pentru muzică”. Scenografia spectacolului pus în scenă de compania din Sankt Petersburg este realizată de Evgenyi Gurenco iar costumele sunt creaţia Verei Poliudova.

Piesa lui G.M.


Zamfirescu „Idolul şi Ion Anapoda”, regizată de Ion Cojar la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, va aduce pe scena timişoreană îndrăgiţi actori, în frunte cu Dan Puric şi Ileana Stana Ionescu, mâine, 12 martie, de la ora 20.00. Piesa, scrisă în anii interbelici, abordează o temă eternă, căutarea sufletului pereche, a fericirii, a înţelegerii, a încrederii în valorile morale, într-o lume în care acestea şi-au pierdut sensul, iar cei care cred în ele sunt condamnaţi la izolare, ignoraţi fiind de semenii lor. „Este un fel de <<Pygmalion>> al lui George Bernard Shaw, în dimensiune românească. Este teatru, în cel mai frumos senc clasic, care strânge în sine armonie, echilibru şi face bine publicului” crede Dan Puric, principalul protagonist al spectacolului.

În 16 martie, de la ora 20.00, spectacolul „Secretul fericirii” de Alex Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu, va avea prima reprezentaţie în sala operei din Timişoara. Spectatorii vor avea prilejul să vadă o amăgitoare comedie spumoasă, cu replici bune şi pline de umor, care se transformă subit în dramă şi apoi în tragedie.

Actorii Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu şi Dan Bordeianu interpreteză o poveste actuală cu numeroase răsturnări de situaţii despre modul de a trăi iubirile şi relaţiile, mesajul piesei fiind acela că fericirea e în noi, nu avem nevoie de nimic să fim fericiţi, trebuie doar să înţelegem că armonia este starea naturală a fiinţei, iar stereotipurile, lipsa de conţinut, sensul închipuit al vieţii, întâmplările previzibile sau învelişul comercial al lucrurilor trebuie uitate pentru a descoperi secretul fericirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.