Sportivii din Kenya au dominat semimaratonul SportGuru Timișoara 21k. Cum au arătat...

Sportivii din Kenya au dominat semimaratonul SportGuru Timișoara 21k. Cum au arătat podiumurile ”probei-vedetă” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1930917434">

Alergătorii kenyeni au ocupat complet podiumul masculin al celei de-a doua ediții a semimaratonului SportGuru Timișoara 21k. Locul 1 a fost ocupat de Matheka Benard Muinde, în timp ce la feminin s-a impus tot o sportivă din țara de pe continentul african, e vorba de Matebo Ruth Chemisto. Ea a fost însă urmată de alergătoare autohtone. Câteva mii de participanți s-au înregistrat în acest an la competiția de alergare organizată în inima orașului de pe Bega.

O oră șase minute și două secunde a fost timpul câștigătorului din acest an. Matheka Benard Muinde a fost urmat de Rotich Mark Kipchumba (locul II, timp 1:06:04) și Kirui Simon Kiprugut (locul III, timp 1:09:27), ambii alergători tot din Kenya. La feminin, proba de 21km a fost câștigată de Matebo Ruth Chemisto, de asemenea din Kenya, cu timpul 1:16:12. La feminin podiumul a fost completat de sportive din România: Alina Butnariu (locul II, 1:27:24) și Maria Mihaela Cioveie (locul III, 1:30:43).

Cursa de 10 kilometri a fost adjudecată de un alergător maghiar, Gregor László, cu timpul 0:33:09. La feminin s-a impus Adela Bălțoi. Printre participanții invitați s-au numărat rugbystul George Baltă și vedeta TV Dani Oțil, prezenți și la prima ediție Timișoara 21k. Competiția desfășurată ieri în Capitala Banatului a avut un fond de premiere în valoare de 7.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.