Revenire fantastică a ”leilor”: BC SCM Timișoara a învins Steaua CSM după...

Revenire fantastică a ”leilor”: BC SCM Timișoara a învins Steaua CSM după ce a fost condusă mai bine de 38 de minute la București

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timișoara e echipa care oferă jocuri dramatice în acest sezon. După acel ”sfert” memorabil din Cupa României, elevii lui Tudor Costescu au reușit azi o victorie importantă pe terenul celor de la Steaua CSM București, scor 94-89. Bănățenii au răsturnat tabela în ultimul minut după ce în sfertul 3 au fost conduși și cu 25 de puncte diferență.

”Leii” nu au început deloc bine jocul din sala ”Mihai Viteazul”. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 34-19 în favoarea gazdelor. Tudor Costescu nu a mizat în această întâlnire pe nou sositul Marko Stevanovic, așa cum nici amfitrionii nu au apelat la Flowers. Steaua CSM a controlat și a doua pătrime a jocului. Una în care diferența de pe tabelă s-a mărit. Sfertul 3 s-a reluat de la 53-35 și se părea că BCT-ul a spus deja adio punctului bonus care vine cu victoria după ce Taylor a făcut 61-36.


Steliștii și-au menținut un +20 pe tabelă până cu trei minute rămase din acest sfert. Alb-violeții au început apoi să recupereze cu spor. Principalul ”artizan” în acest sens a fost Mladen Jeremic. În revenire de formă baschetbalistul sârb și-a continuat reprezentația în ultimele zece minute. Trițele sale i-au adus echipa la două puncte distanță când mai erau două minute și 22 de secunde din dispută. Când ceasul mai indica 58 de secunde Komatina egalează la 88-88 de sub panou. Steliștii ratează de la ”libere” apoi prin Marinov iar finalul e dramatic, tipic ”leilor”. La coșul celălalt Diaz recuperează mingea aruncată de Calotă și își duce echipa la +3, după ce obține un coș cu fault. Cu șapte secunde rămase pe ceas Jeremic e faultat nesportiv de Negoițescu. El face 93-89 de la ”libere”. Calotă închide apoi tabela la 94-89 cu una din două la ”libere”.

Dragan Zekovic, cu 18 puncte, a fost cel mai bun marcator al Stelei. De partea cealaltă, Mladen Jeremic a revenit la forma care l-a consacrat și a fost decisiv în revenirea echipei sale pe final. În total sârbul a pus 29 de puncte pe tabelă. 12 puncte fiind realizate de la distanță. Tohătan (5 puncte), Komatina (11), Drăgușin (4), Burdgess (15), Popa Calotă (11), Gheorghe (1), Mijajlovic (6) și Diaz (12) au fost ceilalți realizator ai BCT-ului.

BC SCM Timișoara realizează o revenire fantastică în urmă căreia urcă pe locul 4, cu 31 de puncte, atâtea câte are și Oradea, ocupanta ultimei poziții a podiumului. Runda următoare programează derby-ul dintre cele două, joi, 8 martie, de la ora 17.45, în ”Olimpia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.